RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Навів російські ракети на лікарню: в Лимані піймали колаборанта

У звільнених містах Донеччини викрили чергового поплічника окупантів. Раніше в області був затриманий розвідувальник позицій Himars.

Про це повідомляється в Telegram-каналі СБУ.

Зрадник збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ на території Лиману. Ці дані окупанти використовували для підготовки і проведення масованих ракетних обстрілів міста.

Зокрема, саме за наводкою цього зловмисника російські загарбники здійснили повітряний удар по місцевій школі та обласній клінічній лікарні.

Після ворожих атак колаборант робив фото- та відеофіксацію пошкоджених будівель і відправити "звіти" своїм російським кураторам.

Читайте також: Кликав "русскій мір" ще в 2014 році: в Харкові затримали "важливого" колаборанта

Коригувальник був затриманий співробітниками СБУ під час передачі розвідувальної інформації агресору. Під час затримання у нього був мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Як встановило слідство, затриманий - місцевий житель, якого у квітні цього року завербував представник спецслужб РФ для проведення підривної діяльності в регіоні. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україну. Зрадника триматимуть під вартою.

Як повідомляв "Апостроф", під Бахмутом загинув відомий колаборант із Куп'янська.