RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Звичайні нелюди: окупанти у Макієвці розстріляли родину з 8 осіб, 4 з яких діти

У тимчасово окупованій Макіївці Донецької області розстріляли сім'ю з восьми осіб, серед яких четверо дітей. Окупанти поспішили заявити, що вбивці – звичайні грабіжники та їх нібито вже спіймали, проте радник мера Маріуполя Петро Андрющенко припускає, що вбивство – справа рук "вагнерівців".

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Андрющенко зазначив, що хоча окупаційна "поліція" повідомила про розкриття по "гарячихи слідах" та затримання нібито підозрюваного місцевого жителя, який просто хотів вкрасти автомобіль. Однак це - відверта брехня та окупанти свідомо приховують безліч деталей.

"По-перше, вбивство мало відверто націоналістичний характер. Убита сім'я – ромської національності. По-друге, всі вбиті мають кульові поранення в голову з близької дистанції. Усі публічні джерела Макіївки повідомляли (фактично прямо називали), що злочин скоєно військовими. Щодо " Вагнера "логічне припущення, але лише припущення", - пише він.

Читайте також: Під Херсоном окупанти розстріляли жінку: що відомо

За даними Андрющенка, за інформацією інсайдерів, вбивство справді скоїли кілька нелюдів у військовій формі.

За даними так званого "МВС" окупантів, повідомлення про виявлення на території одного з домоволодінь трупів 8 осіб, серед яких четверо дітей, надійшло до чергової частини о 21:15. Наголошувалося, що з двору зник автомобіль Skoda".

Як пишуть ЗМІ, наймолодшому з жертв був лише рік. Також загинули діти 7 та 9 років.

Як повідомляв "Апостроф", під час окупації села Капітолівка Ізюмського району Харківської області російські війська вбили українського дитячого письменника, поета та лауреата низки літературних премій Володимира Вакуленка.