RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія пустила на вітер купу грошей: нові деталі удару по Очакову

9 січня російські окупанти завдали удару по Очакову на Миколаївщині, вибухову хвилю від якого відчули в Миколаєві та Херсонській області. Спричинило вибух такої потужності те, що ворог ударив по забетонованому складу протикорабельних мін часів Другої світової війни.

Про це повідомив очільник Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Окупаційне військо РФ для нанесення ракетного удару використало дві ракети, найімовірніше, "Кинжали", відомі своєю високою вартістю, щоб знищити склад боєприпасів, який, на думку ворога, в Очакові розмістили Збройні Сили України.

Читайте також: Стало відомо, скільки в Росії залишилося сучасних ракет

Однак плани російських окупантів не стали реальністю, адже вони влучили в старий забетонований склад протикорабельних мін часів Другої світової війни, які закопали в пісок на березі моря.

Ворожі ракети пробили метр бетону й спричинили детонацію мін, через що вибухова хвиля поширилася на десятки кілометрів від місця удару.

"Мужньо туди стріляли - довго й нудно. Ракетою дорогущою по типу Кинжал, двома штуками, пробили метр бетона для того, щоб підірвати міни Другої світової віцни. Єдина проблема, яку вони зробили, це залишили без вікон і дахів половину міста Очакова й навели паніку в Миколаєві", - додав Віталій Кім.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти не припиняють обстрілів України. ЗСУ дають відсіч, завдаючи ударів винятково по військових об'єктаї ворога.