RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

ЗСУ відбили 17 атак ворога на різних напрямках за минулу добу: зведення Генштабу

324 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України продовжують мужньо боронити нашу державу від безперестанних штурмів ворога.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 січня.

Протягом минулої доби ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка і Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Велика Новосілка Донецької області.

Читайте також: Наступ триває з трьох боків: експерт назвав загрозу для ЗСУ в Соледарі

Тим часом окупаційно-терористичне військо РФ не припиняло обстрілювати мирні міста й села: 5 ракетних ударів по Костянтинівці, Краматорську та Запоріжжі. Ворог здійснив 52 обстріли з РСЗВ та завдав 18 авіаударів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках немає ознак формування наступальних угруповань ворога. Визначені підрозділи білоруського та російського військ продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках зафіксовано обстріли районів населених пунктів Сеньківка та Карповичі Чернігівської області; Порохонь та Бачівськ Сумської області, а також Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Чугунівка та Рідкодуб на Харківщині.

На Куп’янському напрямку під російськими обстрілами опинилися райони населених пунктів Дворічна, Западне, Синьківка, Орлянка, Кислівка, Котлярівка, Колісниківка, Берестове, Богуславка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка на Луганщині.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Греківку, Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку вогневого впливу зазнали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Північне на Донеччині.

На Авдіївському напрямку російські окупанти обстріляли Красногорівку, Авдіївку, Мар’їнку та Новомихайлівку.

На Новопавлівському напрямку ворог вів обстріл Вугледара, Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупаційне військо здійснило обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Времівка і Вільне Поле на Донеччині та Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів і Кам’янське Запорізької області.

На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон.

Крім постійних обстрілів, російські окупанти тиснуть на населення тимчасово захопленої території Херсонської області, яке відмовляється співпрацювати з окупаційною владою. Разом з цим ворогів непокоїть проукраїнська налаштованість громадян регіону, адже це для них загроза. Схожа ситуація відбувається в окремих населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області, де росіяни проводять фільтраційні заходи: окупанти приділяють особливу увагу телефонам, шукають там підтвердження співробітництва людини із ЗСУ.

"Стало відомо про замовлення цивільного спецодягу з логотипами "роснефть" та "електросталь" для особового складу одного із підрозділів загарбників, що діє на Новопавлівському напрямку у Волноваському районі Донецької області. Очевидно, що з певною метою противник намагається приховати свою належність до російських окупаційних військ", - додали в Генштабі ЗСУ.

Ворог продовжує зазнавати серйозних втрат: українська авіація протягом доби завдала 16 ударів по районах зосередження окупаційного війська та 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. При цьому українські військові збили російський літак Су-25 і БпЛА типу "Орлан-10".

У свою чергу підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, російський зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів та 3 інших важливих об’єкти окупантів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чи зможуть російські окупанти взяти Соледар у Донецькій області.