RU  UA

У "чмобіків" стримують паніку і риють для їх трупів котлован: деталі ситуації під Кремінною

Інформація про наступ російських окупантів у бік Кремінної є дещо перебільшеною – ймовірно, вони проводять розвідку боєм, щоб виявити слабкі сторони супротивника, проте на цей час ситуація у місті повністю контролюється українськими військами.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив Сергій Гайдай, голова Луганської ВДА.

За його словами, ворог "розбавляє" новомобілізованих вояків кадровими військовими, щоб ті не спілкувалися один з одним і не створювали панічних настроїв через величезні втрати.

Читайте також: Росіяни бояться контрнаступу ЗСУ під Вугледаром: свіжі карти бойових дій в Україні

"Основна небезпека – кількість людей, а не їх якість. Вони підтягують мобиків з 2-місячних курсів. Через постійні лобові атаки у них величезні втрати – причому, як 200-сті, так і санітарні 300-ті. Тому мобікам не дають контактувати, щоб не провокувати панічних настроїв, які в такій ситуації точно будуть", - наголосив Гайдай.

Він також розповів, що неподалік Новопскова окупанти риють котлован – так званий крематорій, щоб хоч кудись подіти трупи. Глава Луганської ВДА також додав, що тактика росіян не змінилася і на багатьох напрямках залишається однаковою - завалювати супротивника трупами, зовсім не зважаючи на втрати.

"Тільки лобові атаки. Так званий "перший армійський корпус ЛНР" практично повністю знекровлений. На початку вторгнення у лютому минулого року рашисти так завалювали область трупами, що кров та людські останки стали просочуватися у ґрунтові води, отруюючи їх. Трупи просто ніхто не забирав", – резюмував Гайдай.

Раніше ми писали, що в лютому на території Луганської області може розпочатися новий наступ ЗС РФ, оскільки Росія планує направити до окупованого регіону новомобілізованих громадян.