RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Ворог завдав масованого удару по Харкову, Дніпру та Запоріжжю: подробиці

У ніч проти п'ятниці, 10 лютого, російські окупаційні війська вкотре атакували Україну ракетами – зокрема, оборону тримали Харків, Запоріжжя та Дніпро.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, повітряна тривога залунала у більшості областей України близько четвертої години ранку. Причиною став запуск ворогом крилатих ракет "Калібр" та із ЗРК "С-300" зі східного боку окупованого Криму. Крім того, було зафіксовано активність ворожої авіації.

Перші вибухи близько 4:15 ранку почули мешканці Запорізької та Дніпропетровської областей.

Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомив, що окупанти за ніч 17 разів ударили по місту. За попередніми даними, у Запорізькій області сили ППО успішно збили 2 ракети.

"(Окупанти – ред.) влаштували Запоріжжю масовану атаку. За годину у місті зафіксовано 17 ворожих прильотів – це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог зазнав великих втрат під Вугледаром, але продовжує наступ: карти боїв

Він наголосив, що російські окупанти цілилися в об'єкти енергетичної інфраструктури. Інформація про руйнування та постраждалих на цей час уточнюється.

Згідно з інформацією Повітряного командування "Схід", у Дніпрі вночі також було голосно, проте силам ППО вдалося збити ворожі дрони. У командуванні опублікували відео, на якому видно, як збивають "Шахеди".

Водночас щонайменше 6 вибухів пролунали в Харкові. Глава ОВА Олег Синегубов підтвердив обстріл області та закликав громадян перебувати в укриттях. Ймовірно, окупанти завдають ударів ракетами С-300. За даними Monitor, у Харкові випустили не менше 10 ракет. Внаслідок ворожих прильотів виникли пожежі, у деяких районах перебої зі світлом.

За словами мера міста Ігоря Терехова, під обстрілом опинилися об'єкти критичної інфраструктури, тому у Харкові можливі перебої з постачанням води, тепла та електрики. Інформацію щодо постраждалих уточнюють, чи на місцях прильотів працюють відповідні служби.

Також звуки вибухів уночі чули у Вінниці, за попередньою інформацією спрацювала ППО.

Раніше ми писали, чи буде новий наступ на Київ та Одесу.