RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ворог зазнав великих втрат під Вугледаром, але продовжує наступ: карти боїв

Збройні Сили України відбивають наступи російського окупаційно-терористичного війська в районі Бахмута й Вугледара. Біля останнього ворог втратив значну кількість живої сили й техніки (понад 10 танків за день) через незлагоджені дії.

Про актуальну ситуацію на фронті повідомили в ISW.

Бойові дії на Луганщині

Читайте також: Чи буде новий наступ на Київ та Одесу: у Зеленського озвучили прогноз

Ворог продовжує наступ на лінії Сватове-Кремінна, зокрема ЗСУ відбили атаку біля Стельмахівки за 15 км на захід від Сватового. Російські окупанти використовують нову техніку на фронті: українські військові знищили російську бойову машину БМПТ "Термінатор".

Бойові дії в Донецькій області

Загарбники 9 лютого вели атаки довкола Бахмута. ЗСУ відбили ворожі атаки на Бахмут; на північний схід від Бахмута поблизу Федорівки (15 км на північний схід); на північ від Бахмута в районі Червоної Гори (4 км на північ) та Парасковіївки (5 км на північ).

Тим часом росіяни вирішили, що досить з них лобових і безуспішних штурмів, тому зосередилися на перекритті наземних комунікацій українських військових у Бахмуті трасою E40 Бахмут-Слов'янськ та T0504 Костянтинівка-Часів Яр.

Водночас російські окупанти відновили штурм на околицях Вугледара, використовуючи там добровольчі батальйони, тоді як 155-а і 40-а бригади морської піхоти РФ, що діяли там раніше, зазнали непоправних втрат.

Бойові дії на півдні України

Ворог вів обмежену наземну атаку на півдні Запорізької області 9 лютого - ЗСУ відбили наступ у районі Новоандріївки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що капітан ЗСУ спрогнозував, чи зможе Росія захопити весь Донбас.