RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Росія зазнає величезних втрат, але продовжує спроби наступу: зведення Генштабу

Триває 365-а доба повномасштабної війни з російськими окупантами, основні зусилля вони зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. За добу 22 лютого наші захисники відбили близько 90 атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Росіяни за минулу добу завдали 10 ракетних та 19 авіаційних ударів та здійснили 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні міста і села та цивільні громадяни.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. З артилерії окупанти обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни провели безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Стельмахівка, Кремінна, Білогорівка, Федорівка. Також вони обстрілювали населені пункти Харківської, Луганської та Донецької областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції наших військ поблизу населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Малоільїнівка, Бахмут. Під ворожі обстріли потрапили понад 20 населених пунктів.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках окупанти наступали поблизу Новобахмутівки, Авдіївки, Водяного, Невельського, Мар’їнки, Побєди, Вугледара та Пречистівки. Всього за минулу добу окупанти здійснили там 43 безуспішних атаки. Крім того, вони вели артобстріли 22 районів населених пунктів.
  • На Запорізькому напрямку ворог вів вогонь по районах населених пунктів Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей.
  • На Херсонському напрямку росіяни з артилерії били по Херсону та іншим населеним пунктам.

Читайте також: Головне для Путіна – "совєцький" символізм: наскільки потужними можуть бути удари по Україні 24 лютого

У Новій Каховці росіяни розсилають жителям повідомлення з агітацією щодо отримання російських паспортів.

"У зв’язку із провалом наступу та значними втратами у живій силі під Вугледаром, особовий склад добровольчого, так званого козачого загону, який був приданий 155 бригаді морської піхоти тихоокеанського флоту, відмовляється від подальшої участі у наступальних діях", - повідомили у Генштабі.

Українська авіація минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів, а також 1 удар по зенітно-ракетному комплексу ворога на вогневій позиції.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили противника та склад боєприпасів.

Як писал "Апостроф", офіцер 241-ї окремої бригади ТрО ЗСУ Ольга Бігар із позивним "Відьма" розповіла про причини невдач росіян під Бахмутом.