RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Окупанти вивозять тіла "вагнерівців" до Росії: зведення Генштабу за 26 лютого

ЗС РФ під час штурмових операцій продовжують зазнавати шалених втрат, а тіла загиблих окупантів вивозять до Росії.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 26 лютого.

За даними командування, впродовж поточної доби ЗС РФ завдали 11 авіаударів та здійснили 17 обстрілів з використанням РСЗВ, внаслідок чого є жертви серед цивільного населення.

Читайте також: Бої за Бахмут: карта просування росіян та заява генерала Сирського

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. Разом з тим, під мінометні та артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Катеринівка Чернігівської області; Стукалівка, Гиріне, Павлівка Сумської області, а також Ветеринарне, Стрілеча, Стариця, Вовчанські Хутори, Черняки, Лошакове, Красне Перше, Строївка, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Купянськ Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ЗС РФ здійснювали безуспішні атаки в районах Масютівки, Невського, Серебрянського лісництва, Білогорівки, Торського, Роздолівки та Федорівки. Впродовж доби на цій ділянці фронту зафіксовано 18 артилерійських обстрілів та кілька авіаударів.

На Бахмутському напрямку українські військовослужбовці відбили спроби наступу поблизу населених пунктів Васюківка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка, Іванівське та Ступочки. Противник також обстрілював Васюківку, Залізнянське, Бахмут, Іванівське, Кліщіївку, Курдюмівку, Озарянівку, Білу Гору, Олександро-Шультине та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках ЗС РФ здійснювали наступальні дії поблизу населених пунктів Кам’янка, Авдіївка, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Вугледар. З артилерії ворог гатив по Новобахмутівці, Авдіївці, Тоненькому, Водяному, Первомайському, Нетайловому, Мар’їнці, Георгіївці, Богоявленці, Вугледару та Великій Новосілці, а з авіації - по Кам’янці, Мар’їнці та Авдіївці.

На Запорізькому напрямку під ворожий вогонь потрапили райони понад 20 населених пунктів, серед яких Времівка, Нескучне, Зелене Поле, Новопіль, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка та Кам’янське.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню постраждали райони 19 населених пунктів, зокрема Михайлівка, Гаврилівка, Веселе, Матросівка, Іванівка, Микільське, Молодіжне, Інженерне, Антонівка, Херсон та Дніпровське.

За інформацією командування, ЗС РФ продовжують зазнавати шалених втрат внаслідок активних штурмових операцій. Поблизу Горлівки проведено виїзну експертизу без офіційного оформлення над близько 200 тілами загиблих найманців ПВК "Вагнер", які були ліквідовані у період з 20 по 22 лютого на Бахмутському напрямку. Після процедури "вантажи 200" вивезли до Ростовської області.

Кількома днями раніше до моргу місцевої лікарні Горлівки привезли ще до 30 тіл загиблих окупантів, які були призвані по мобілізації з тимчасово окупованих територій Донецької області та РФ.

Окремо Генштаб повідомив, що авіація Сил оборони України впродовж поточної доби завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Зупинимо окупанта там, доки він не вдерся до нас: чому українцям не варто уникати мобілізації