RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Довелося відкривати вогонь: на кордоні із Молдовою затримали групу ухилянтів, фото

Через повномасштабне вторгнення Росії та оголошення мобілізації, військовозоб'язаним забороняється виїжджати за межі країни. Однак деякі ігнорують це правило – прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали чотирьох ухилянтів, які намагалися незаконно перетнути кордон з Молдовою.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Інцидент трапився уночі у вівторок, 28 лютого – правопорушники спланували свою подорож саме на ніч, сподіваючись залишитися непоміченими. Однак план не спрацював і прикордонники відділу "Фараонівка" виявили чоловіків за допомогою тепловізійного приладу.

Читайте також: Повістки їм не указ: де в Україні найбільше ухилянтів

Порушниками закону виявилися місцеві мешканці одного із населених пунктів Одещини. На вимоги правоохоронців зупинитися вони не реагували та почали тікати та зупинилися лише тоді, коли почули попереджувальні постріли охоронців кордону.

Під час затримання ухилянти пояснили, що намагалися потрапити в Молдову у незаконний спосіб через обмеження у виїзді.

Наразі чоловіків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 204-1 "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України" та ст. 185-10 "Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону" КУпАП. Їхню подальшу долю вирішуватиме суд.

Раніше ми писали, як має виглядати "правильна" повістка у військкомат.