RU  UA

ЗСУ можуть відійти з Бахмута, але ситуацію можна врятувати: волонтер розповів про оборону міста

Ситуація у Бахмуті надскладна, місто намагаються оточити "вагнерівці", не виключено, що українські війська буде відведено. Однак можливості втримати місто ще є.

Про це розповів координатор проекту "SUPPORT AZOV "Підтримка 3 окремої штурмової бригади" Олег Петренко в ефірі Апостроф TV.

"Я думаю, що місто може ще триматися. І я особисто очікую, що десь на півночі або на півдні Бахмуту все ж таки Збройні сили України проведуть невеличкий контрнаступ і зможуть трохи розширити територію, по якій можна дедалі постачати гарнізон Бахмуту", - зазначив він.

Читайте також: "М'ясорубка" в Бахмуті: що говорять влада та військові про ситуацію в місті та околицях

Разом із тим, за словами Петренка, якщо така динаміка, як зараз, збережеться ще декілька днів, буде абсолютно розумним трохи відвести наші війська і зайняти нові позиції для оборони вже за межами міста.

"Я думаю, що наш Генеральний штаб розуміє, що відбувається. Тому я впевнений, що все буде зроблено правильно", - висловив упевненість він.

Нагадаємо, як повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на ранок 1 березня, на Бахмутському напрямку продовжується наступ ворога, він не припиняє штурм Бахмута. Наші захисники відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Богданівки, Бахмута, Часового Яру та Білої Гори.