RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росіяни знищують дельфінів у Чорному морі: опубліковано сумні фото

Російські окупанти не лише забирають життя українців, руйнують будинки та інфраструктуру, але також знищують і екологію – через гідролокатори на підводних та надводних човнах ворога, звуки яких негативно впливають на дельфінів, мертвих тварин знаходять на узбережжях Криму.

Фото морських ссавців опублікували у російських Telegram-каналах.

Так, у повідомленні йдеться про те, що на одному та узбережжях Севастополя знайшли двох мертвих дельфінів.

"На березі в Козачій бухті лежать два трупи дельфінів. Один з них - малюк", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Масова загибель дельфінів у Чорному та Азовському морях: як російські "збагачують" морську фауну

Варто зазначити, що екоцид дельфінів Офіс генпрокурора почав розслідувати ще у вересні 2022 року. У цей період велику кількість морських ссавців знаходили на пляжах Одещини.

Згідно з інформацією прокуратури, ймовірною причиною їхньої загибелі стало використання гідролокаторів на підводних та надводних човнах Росії – сонари видають потужні звуки, що негативно впливають на здоров'я тварин.

Тоді зразки планували відправити зразки для дослідження до Падуанського університету в Італії та для окремого дослідження структур внутрішнього вуха ссавців до Ганноверського університету в Німеччині.

Про збільшення смертності дельфінів за останній рік також розповів "ВВС" керівник національного парку "Тузловські лимани" на Одещині Іван Русєв. За його словами, зазвичай за рік він виявляв 3-4 мертві дельфіни вздовж 44-кілометрової берегової лінії парку. Зараз же, всього на 5 км узбережжя, до яких зараз є доступ, з 24 лютого 2022 року вчений вже виявив 35 мертвих морських ссавців.

Більш того, колеги з інших чорноморських країн, окрім Росії та Грузії, а також окупованого Півдня України, заявляли, що станом на травень 2022 року на берег моря викинуло орієнтовно 2 500 мертвих дельфінів. Однак більшість мертвих тварин цього виду залишаються на дні моря, тому реальна цифра може бути в рази більшою.

Раніше ми писали, що справу знищених у Чорному морі десятків дельфінів направили до ЄС.