RU  UA

ЗСУ займаються маневреною обороною: що зараз відбувається у Бахмуті

Ситуація в Бахмуті Донецької області дуже складна, проте час, який зараз виграють Сили оборони в місті та околицях, потрібен для підготовки, озброєння і злагодження нових українських підрозділів.

Про це розповів майор Родіон Кудряшов в ефірі Апостроф TV.

Він зазначив, що ворог в Бахмуті постійно атакує хвилями та чинить безперервний тиск. ЗСУ займаються маневреною обороною, щоб не дати противнику просунутися і зберегти особовий склад.

"В якісь моменти доводиться втрачати якісь позиції, щоб зберегти життя солдат. Відбиття позицій призведе до великих втрат, тому їх доводиться залишати. Проте намагаємося не лише зберігати людей, але й наносити максимальне враження ворогу. І це вдається. На сьогодні ЧВК Вагнер практично "зточилася" об передній край оборони ЗСУ", - описав ситуацію військовий.

Однак, він нагадав, що мобілізаційний потенціал Росії дуже великий. І пропаганда сьогодні заточена на знищення України.

"Для Росії цілком можливо мобілізувати 400 тисяч людей. Не лише добровільно, але й примусово. Тому єдиний вихід - повалення режиму Путіна", - наголосив Родіон Кудряшов.

Читайте також: Ситуація довкола Бахмута залишається складною: Сирський розповів про оборону міста

У той же час, за його словами, моральний стан ворога погіршується. Вони частіше залишають позиції, здаються в полон. Однак при всіх цих проблемах вони мають можливість відновлення людських резервів. І це для них велика перевага.

"Штурми Бахмута мають успіх. За якісь вулиці вони віддають цілі взводи "вагнерівців". Ми тримаємо оборону, даючи змогу для підготовки наступу", - резюмував майор.

Раніше "Апостроф" публікував вражаючі супутникові фото Бахмута.