RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Ситуація довкола Бахмута залишається складною: Сирський розповів про оборону міста

Ситуація на Бахмутському напрямку залишається надзвичайно складною - українські бійці продовжують тримати оборону міста, завдаючи максимальних втрат ворогові, аби виграти час для накопичування резервів та початку контрнаступу, який вже не за горами.

Про це заявив командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський, який знаходиться на найважливіших ділянках фронту разом зі своїми підрозділами, повідомляє пресслужба відомства.

Він стверджує, що зараз у Бахмуті задіяні настільки значні військові та матеріальні ресурси, які перешкоджають противнику реалізувати свої плани, руйнують його стратегії та змушують його відмовитись від подальшого просування вперед.

Читайте також: Росіяни сьогодні думають про Крим не менше, ніж про Бахмут - Ігор Козій

"Справжні герої зараз — це захисники, які на своїх плечах тримають східний фронт, та не шкодуючи ані себе, ані ворогів завдають йому максимальних втрат. Необхідно виграти час для накопичування резервів та початку контрнаступу, який вже не за горами", — наголосив Сирський.

За його словами, попри важку ситуацію у місті, українські бійці продовжують завдавати відчутних втрат противнику – за допомогою вогню артилерії, танків та інших вогневих засобів, вони відбивають всі спроби ворога заволодіти містом.

"Ситуація довкола Бахмута залишається складною. Штурмові загони Вагнера наступають з декількох напрямків, намагаючись прорвати оборону наших військ і просунутися до центральних районів міста", - пояснив генерал-полковник.

За повідомленням військового представника альянсу, що було опубліковано на каналі CNN у понеділок, 6 березня, згідно з даними розвідки НАТО, на кожного українського солдата, який загинув в ході захисту Бахмута, припадає не менше п'яти вбитих російських військових. Це співвідношення 5 до 1 є оцінкою, яка була отримана на основі розвідувальних даних.

Раніше ми писали, чому, за словами Зеленського, для України Бахмут має особливе значення.