RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Російські військові активно будують нові укріплення на кордоні з Україною: свіжі карти боїв

На триста вісімдесят п’яту добу широкомасштабного російського вторгнення окупанти активно займаються будівництвом нових укріплень на кордоні з Україною у Курській та Брянській областях Росії, а також в окупованих районах Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє Апостроф із посиланням на звіт ISW.

Схід

Уздовж кордону Росії з Україною в Курській та Брянській областях РФ, російські війська продовжують активно будувати оборонні споруди. Також, окупанти тримають свої війська у Білгородській області, щоб проводити показові акції та не допустити відходу українських сил на інші напрямки.

Читайте також: Вербування зеків на війну: у Пригожина з'явився конкурент і їх кількість зростатиме

Раніше, експерти ISW висловлювали припущення, що російські війська можуть будувати оборонні укріплення з метою підтримки інформаційної операції, в якій українські сили виступають як безпосередня загроза для території Росії.

За даними від 14 березня, окупанти завдали ударів на північний схід від Куп'янська і вздовж лінії Сватове - Кремінна. Кадри з геолокацією свідчать про незначне просування військ РФ у напрямку Новоселовського, що знаходиться за 14 км на північний захід від Сватового. Водночас голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що російські сили на цьому напрямку щодня втрачають до роти особового складу (від 30 до 100 осіб), але не зменшують кількість атак.

У районі Бахмута Донецької області російські війська продовжують наступати. На кадрах з геолокацією, опублікованих 13 березня, видно, що ворог просувався по вулиці Садовій у південній частині Бахмута.

Згідно з інформацією російських джерел, активні дії все більше переносяться на західний Бахмут. Крім того, бойовики ПВК "Вагнера" намагаються просунутися на лінію Хромово-Богданівка, розташовану на заході від Бахмута на відстані близько 5 км.

Водночас 14 березня російські війська продовжували здійснювати наземні атаки в районі Авдіївки. На відеозаписах, які були опубліковані 13 березня, видно, що російські війська просунулися на схід від Красногорівки (приблизно на 9 км на північ від Авдіївки). Крім того, російський блогер стверджує, що окупаційні сили продовжують наступ у Красногорівці та намагаються обійти Авдіївку.

Південь

Окупаційні сили продовжують будівництво оборонних споруд та блокпостів у зайнятих районах Запорізької та Херсонської областей. На фотознімках, які були опубліковані 13 березня, видно російські блокпости та оборонні споруди на південь від Токмака, Запорізької області.

Раніше, експерти ISW вказували на занепокоєння в Росії стосовно можливого контрнаступу з боку України на півдні країни. Це зумовлено стурбованістю російського інформаційного простору щодо бойової могутності України.

Раніше ми писали, що військовий розповів про реальну обстановку на Донбасі.