RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія намагається прорвати оборону ЗСУ та продовжує мобілізовувати резервістів: свіжі карти боїв

ЗС РФ продовжують здійснювати штурмові дії на кількох напрямках а ЗСУ, незважаючи на зусилля окупантів, утримують оборону, не даючи росіянам просунутися вглиб території.

Про це свідчать дані, оприлюднені американським Інститутом вивчення війни ISW у звіті від 17 березня.

Читайте також: ЗСУ ліквідували вже понад 164 тисячі окупантів: що ще втратила РФ за минулу добу

Ситуація у Луганській області

17 березня російські війська здійснили наземні удари на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. ЗС РФ вели безуспішні наступальні дії в районі населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам'янське та Спірне.

Російські джерела, у свою чергу, стверджують, що вели активні бойові дії біля балки Журавка, Макіївки, Невського, Білогорівки, Ямполівки та Серебрянського лісництва. Крім того, противник стверджує, що Сили оборони України після невдалого штурму біля Червонопопівки накопичують сили для нового контрнаступу.

Ситуація у Донецькій області

Активні бойові дії продовжуються на Бахмутському напрямі й у самому Бахмуті. ЗСУ протягом 17 березня відбили атаки окупантів біля Оріхово-Василівки, Григорівки, Кліщїївки та Іванівського. Російські джерела стверджують, що ЗС РФ штурмували українські позиції в районі Хромового, Богданівки та в частинах Бахмута.

Проросійські бойовики "ДНР" повідомляють про просування окупаційного контингенту біля заводу АЗОМ, проте візуального підтвердження цьому немає. В одному з районів Бахмута, за даними Держприкордонслужби України, українські захисники ведуть бої проти найманців ПВК "Вагнер".

Російські наступальні операції також продовжуються на Донецькому напрямку. ЗС РФ здійснюють штурми і намагаються прорвати оборону ЗСУ в районі Авдіївки, Кам'янки, Первомайського, Невельського та Мар'їнки. Офіційні російські джерела стверджують, що українська армія намагалася здійснити контрнаступальні дії на заході Донецької області.

Ситуація на півдні України

За даними російської сторони, ЗСУ вели наступ у районі Пологів та Оріхова Запорізької області. Також окупанти стверджували, що українська ДРГ намагалася форсувати річку Дніпро на Херсонщині, але спробу рейду було припинено.

У ГУР МОУ, у свою чергу, зазначають, що росіяни зміцнюють фортифікаційні споруди на півночі Криму та активно готуються до можливого прориву з боку ЗСУ.

Раніше ми розповідали, ЗС РФ обстріляли Запоріжжя зенітними ракетами С-300.

Вас може зацікавити:

У ворога збільшилася кількість втрат людей та техніки: боєць ЗСУ розповів про ситуацію на одному з напрямків

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

США можуть оголосити новий пакет допомоги Україні: що відомо