RU  UA

У ворога збільшилася кількість втрат людей і техніки: боєць ЗСУ розповів про ситуацію на одному з напрямків

На Сватівського напрямку ситуація досить складна, проте ворогові не вдалося зайняти жодної української позиції, при цьому він продовжує втрачати у живій силі та техніці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Юрій Федоренко 92 бригада, командир роти БПЛА.

"Північніше, в районі Гірняківки, йдуть надскладні бої. Є декілька мігруючих позицій, які переходять з рук в руки. Але ініціатива - на боці ЗСУ і ворог несе набагато більші втрати в живій силі", - розповів він.

Читайте також: Бої на Сватівському напрямку: військовий експерт вказав на важливі деталі

За словами командира, ворог уже не може застосовувати таку кількість боєприпасів, як на початку війни – раніше росіяни вистрілювали по 40 тисяч снарядів на добу, а тепер близько 17-18 тисяч. Він наголосив, що зниження активності відчувається лише на непріоритетних напрямках, а на таких як Бахмут, Соледар, Кремінна, Мар'їнка, цього не відчувається. Ба більше - на деяких ділянках вогонь навіть посилюється.

"Отримання більш дальнобійних ракет дозволить вражати склади на значній відстані від лінії фронту. Інтенсивність обстрілів тоді в рази знизиться, що дозволить створити паритет в артилерії і забезпечити просування вперед і деокупацію територій", - зазначив Федоренко.

Він також розповів про проблеми з комунікаціями у ворога. Втім, протягом останніх шести місяців він перейняв тактику українців використовувати цивільні дрони на позиціях.

"Це дозволяє йому дорозвідувати наші позиції, виявляти людей і танки і вести по них вогонь. Проте ми також не стоїмо на місці, створюючи способи виявлення і знищення ворожих дронів. Також виявляються розрахунки, які керують дронами і знищуються", - резюмував командир роти БПЛА.

Раніше ми писали, що ЗСУ зіпсували настрій окупантам у Луганській області.

Вас може зацікавити:

Динаміка боїв дуже висока: яка ситуація зараз у районі Сватового

ЗСУ продовжують наступати у Сватового та Кремінної: актуальні карти боїв

Жорсткі бої під Сватове та плани контрнаступу ЗСУ: актуальні карти боїв