RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

24 червня

Всі новини

Ворог вдарив по Україні "шахедами" і продовжує штурм Бахмута: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Триває 388-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують намагатися вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Основні зусилля росіяни концентрують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. За добу українські воїни відбили на цих напрямках понад 100 атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За добу 17 березня противник завдав 34 авіаційні удари. 11 з них - із застосуванням БПЛА "Шахед-136". 10 цих БпЛА було знищено нашими підрозділами ППО, один - влучив в об’єкт промислової інфраструктури. На щастя, жертв серед цивільного населення немає.

Також противник завдав одного ракетного удару та здійснив 57 обстрілів з РСЗВ. Один з них - по населеному пункту Велетенське Херсонської області. Уламками пошкоджено 7 приватних будинків та будівля місцевого дитячого садочка. Тут також, на щастя, обійшлось без жертв.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська Федерація продовжує зберігати військову присутність на території Білорусі, проте без явного формування наступальних угруповань. Водночас, противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом доби, що минула, ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 14 населених пунктів Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ. Обстріляли райони 13 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення у Харківській, Луганській та Донецькій областях.
  • На Бахмутському напрямку росіяни продовжують штурмувати Бахмут. Наші захисники відбили атаки окупантів в районах Кліщіївки та Іванівського. Від обстрілів ворога постраждало 11 населених пунктів.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках окупанти безуспішно наступали в напрямку населених пунктів Кам’янка, Невельське, Авдіївка, Мар’їнка, Сєверне та Первомайське Донецької області. Численних ворожих обстрілів зазнали райони 21 населеного пункту.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжував оборонятися. Одночасно з цим, здійснював інтенсивні обстріли населених пунктів Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Херсонської областей. В цілому від ворожого вогню постраждало майже 40 населених пунктів.

Читайте також: Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз

На тимчасово захоплених територіях Луганської області окупанти оголосили про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення Старобільська, Щастя, Нового Айдару, Новопскова та Нижньотеплого, які мають паспорти з написами "ЛНР" та "РФ". Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах.

Між населеними пунктами Ішунь та Воєнка тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим противник розпочав будівництво фортифікаційних споруд та окопів. До виконання робіт примусово залучається цивільне населення на безоплатній основі.

Українська авіація за добу завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження особового складу противника та 1 позицію розгортання його засобу ППО.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері 17 березня окупанти завдали удару по Новомосковську Дніпропетровської області.

  • Вас також може зацікавити:

У ворога збільшилася кількість втрат людей і техніки: боєць ЗСУ розповів про ситуацію на одному з напрямків

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

США можуть оголосити новий пакет допомоги Україні: що відомо