RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Потягнуло на місце злочину: у Зеленського відповіли на "вояж" Путіна до Маріуполя

Вранці 19 березня російські пропагандисти заявили, що їхній диктатор Путін побував у тимчасово окупованому й повністю зруйнованому російськими загарбниками Маріуполі. Однак Путін зробив це в супроводі десятків охоронців і вночі, адже побоювався потрапити під "гранату вдячності", яку йому могли підкинути в місті. На таку подію відреагували у в Офісі президента України, і в Міноборони.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Російські пропагандисти писали, що Путін "проїхав містом, вулиці якого не перекриті". Насправді ж це відбулося під час комендантської години у супроводі понад 20 охоронців.

Читайте також: Чому Путін не розпочав повномасштабну війну у 2014 році: відповідь вразила всіх

"Челяді немає. Негоже царю з людьми спілкуватись. Раптом хто гранату вдячності кине в Маріуполі. Апофеоз страху і пропаганди. Це прям дзеркальна відповідь визиту Зеленського в Херсон (ніт)", - написав Андрющенко.

Тим часом радник глави ОП Михайло Подоляк назвав такий вчинок Путіна цинізмом і відсутністю каяття.

"Злочинця завжди тягне на місце злочину. Поки країни цивілізованого світу заявляють про арешт "режисера війни" (Путіна В. В.) у разі перетину кордону, організатор убивств тисяч маріупольських родин приїхав милуватися руїнами міста і братніми могилами. Цинізм і відсутність каяття", - заявив він у твіттері.

Разом з цим Міноборони України зауважило, що російський диктатор відвідав Маріуполь, зруйнований його окупаційно-терористичним військом, уночі саме з міркувань безпеки.

"Як і личить злодіям, Путін під покровом ночі відвідав український Маріуполь. По-перше, це безпечніше. Крім того, темрява дозволяє йому висвітлити те, що він хоче показати, і тримати місто, яке його армія повністю знищила, і кілька вцілілих мешканців подалі від сторонніх очей", - додали там.

За написали російські пропагандисти, Путін прилетів до Маріуполя вертольотом, а містом їздив автомобілем, роблячи зупинки де-не-де, нібито інспектуючи "будівництво мікрорайонів, соціальних та освітніх об'єктів, медустанов, а також він оглянув берегову лінію Маріуполя".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Путін приїхав до Криму в річницю його захоплення.

Вас може зацікавити:

Що чекає на Путіна в Гаазі після ордера на арешт: прогноз військового експерта

Ворог готується до оборони Маріуполя: що зараз відбувається в окупованому місті

Рік тому Росія скинула авіабомби на Драмтеатр у Маріуполі: відео