RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

"Арчери", "Леопарди" та багато іншого: Україна отримає допомогу від двох країн Європи

Українська армія розраховує отримати від Швеції літаки-винищувачі Gripen, але поки що у четвер, 23 березня, парламент Швеції схвалив урядову пропозицію щодо передання Україні пакета військової допомоги, в якому передбачені танки Leopard 2 та самохідні артилерійські установки Archer.

Про це йдеться у повідомленні Риксдагу.

Згідно з рішенням, офіційний Стокгольм може передати Україні танки Leopard 2, САУ Archer та легку протитанкову зброю Robot 57 на загальну суму 6,2 мільярда крон, що становить приблизно 554 мільйони євро.

Читайте: ЗСУ отримають революційну шведську зброю: у чому її головна "фішка"

"Уряд обґрунтовує свою пропозицію тим, що надання військового обладнання Україні відповідає інтересам Швеції", – підкреслили в парламенті.

Також уряду країни дозволили ухвалити рішення про продаж 14 артилерійських установок типу Archer Великій Британії, яка раніше передала Україні свої самохідні артустановки AS90.

Читайте також: Чий ствол довший: як західні САУ змінюють характер війни

Для фінансування цих пропозицій видатки на Збройні сили Швеції протягом цього року додатково збільшать на 730 мільйонів шведських крон, тобто приблизно на 65,2 млн євро. Разом з тим, за оцінками уряду країни, до 2028-го року витрати на армію мають бути збільшені на 6,1 мільярда.

Своєю чергою, офіційний Мадрид, як інформує Міністерство оборони Іспанії, до кінця наступного тижня відправить в Україну 6 сучасних бойових танків Leopard 2A4, які наразі проходять вогневі випробування на збройному заводі Santa Barbara Sistemas в польових умовах.

Очільниця оборонного відомства країни Маргарита Роблес відвідала завод з офіційним візитом, де повідомила, що незабаром на полігон прибудуть для перевірки та випробувань ще чотири танки Leopard, які призначені для Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" інформував, що Іспанія мала намір відправити в Україну партію із шести німецьких танків Leopard, які не знаходилися на озброєнні країни, а були відправленні на відновлення.

  • Вас може зацікавити:

Чому не запрацював ленд-ліз для України: є чітке пояснення

"Гібридні" Abrams: у Пентагоні уточнили, які танки і коли передадуть Україні

Боєприпаси зі збідненим ураном: у США відповіли на панічні заяви Росії