RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Нічний удар по Сумщині: постраждали школа та дитсад, є жертви - фото та відео

У ніч на 24 березня Росія атакувала Україну керованими авіаційними бомбами та "шахедами". Окупанти запустили по Сумській області понад 10 керованих авіабомб, протилокаційну ракету Х-31 і дрони, постраждала школа, дитячий садок, адмінбудівля, житлові будинки, загинуло щонайменше двоє людей, ще дев'ять отримали поранення.

Про це повідомляє "Суспільне".

Під обстріл у місті Білопілля потрапили адміністративна будівля, будівля школи, житловий будинок, пошкоджено багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток.

Відомо про загибель двох людей – Національна поліція Сумської області повідомила про загибель поліцейського Вадима Лістопада, без батька залишилося двоє дітей.

Також загинув сторож школи №4. Серед 9 травмованих четверо поліцейських та п'ять громадянських мешканців. У поранених цивільних переважно легкий ступінь травм.


Відео розбору завалів у Білопіллі у своєму Telegram-каналі опублікував керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.


Також росіяни обстріляли навколишні села Білопільської громади. У місті Ворожба було обстрілу з РСЗВ, пошкоджено житловий будинок та господарську споруду. Травмована одна людина.

По селу Вири Річківської громади росіяни завдали авіаційного удару та удару дроном-камікадзе. Постраждали дитячий садок та адмінбудівля, зруйновано школу. Село Річки обстріляли з артилерії: пошкоджено приватні будинки, адміністративну будівлю та гімназію.

Читайте також: Ворог ударив ракетою по пункту незламності в Костянтинівці: є загиблі - фото

По агрофірмі у Миколаївській селищній громаді було завдано авіаційного удару. Пошкоджено виробничі приміщення та сільськогосподарську техніку.

Крім того, через масований обстріл у Сумському районі постраждали газові мережі. Співробітники Білопільського відділення АТ "Сумигаз" розпочали відновлення пошкоджених ділянок розподільчих газопроводів. було пошкоджено лінії електропередач.

Як повідомляв "Апостроф", вдень 22 березня, російські окупанти атакували Запоріжжя із зенітно-ракетних комплексів С-300 – вони влучили у житлову багатоповерхівку, внаслідок чого постраждали десятки людей та одна людина загинула.

  • Вас також може зацікавити:

Країна-терорист прагне знищити наші міста: Зеленський показав відео влучання ракети у будинок в Запоріжжі

Куди Росія може завдавати нових масованих ударів після зими: відповідь Наєва

13 ударів по районах зосередження окупантів та майже 80 відбитих атак: актуальне зведення Генштабу