RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупанти блокують доступ лікарям до лікарень: зведення за 26 березня

Окупанти через великі втрати облаштовують госпіталі у місцевих лікарнях та забороняють цивільному населенню отримувати допомогу у таких об’єктах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 26 березня.

Впродовж поточної доби противник завдав 1 ракетного та 16 авіаційних ударів, а також здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

ЗС РФ ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На них, завдяки професійним і злагодженим діям, Силами оборони відбито понад 50 ворожих атак.

Читайте також: Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. Впродовж поточної доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Нововасилівка, Бачівськ, Атинське, Волфине, Миропільське, Покровка, Попівка Сумської області, а також Тимофіївка, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань, Глибоке, Гатище, Колодязне, Дворічна, Западне і Кам’янка Харківської області.

На Лиманському напрямку окупанти безуспішно вели наступ поблизу Синьківки та Веселого. Зафіксовано артилерійські обстріли по районах Куп’янська Харківської області; Макіївки, Невського, Діброви, Білогорівки Луганської області, а також Колодязів, Лимана і Виїмки у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку противник не припиняє здійснювати штурмові дії міста Бахмут, а також в районі Іванівського Донецької області. Впродовж доби під ворожий вогонь потрапили пункти Васюківка, Бондарне, Залізнянське, Міньківка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Майорськ та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках штурмові дії росіяни здійснювали поблизу населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Мар’їнка. Численних ворожих обстрілів зазнали Новокалинове, Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Нетайлове, Мар’їнка та Георгіївка Донеччини.

На Шахтарському напрямку під ворожий вогонь потрапили Новомихайлівка, Вугледар та Велика Новосілка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосередився на обороні та здійснив обстріли Ольгівського, Малинівки, Гуляйполя, Новоданилівки, Новоандріївки Запорізької області та Херсона, Золотої Балки, Михайлівки, Берислава, Веселого, Козацького, Миколаївки, Антонівки, Благовіщенського і Дніпровського Херсонської області.

Авіація Сил оборони України, у свою чергу, впродовж доби завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділам ракетних військ і артилерії вдалося уразити 3 райони зосередження противника, станцію радіоелектронної боротьби та склад боєприпасів ворога.

Через великі втрати, як запевняють у Генштабі, окупаційна влада почала облаштовувати додаткові госпіталі у місцевих лікарнях. Так, в Нововасилівці Приазовського району Запорізької області проходять лікування близько 200 поранених російських загарбників. Цивільному населенню заборонено доступ до лікувального закладу.

Раніше ми розповідали, що 25 березня ЗС РФ із важкого озброєння обстріляли цивільну інфраструктуру Херсона.

Вас також може зацікавити:

Решта фронту завмерла: названі найгарячіші точки на Донбасі

Росія може піти у наступи на кількох напрямках, але є нюанс

Окупанти припинили наступ на одному з напрямків, та посилюють терор мирних жителів у Бердянську