RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Інформація – теж зброя: Маляр закликала не обговорювати контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ збройних Сил України на Харківщині не обговорювали у соціальних мережах та по телебаченню до його, власне, початку, а зона бойових дій була повністю закрита для будь-кого, окрім військових.

Про це нагадала заступник Міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, восени минулого року було реалізовано найуспішнішу операцію за час повномасштабного вторгнення з точки зору інтенсивності звільнення українських територій від окупантів.

Читайте: Коли і де українська армія піде у контрнаступ: усі подробиці

"Тиша дала військовим виграти час і робити свою роботу", - зазначила посадовиця, додавши, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати лише три особи - Верховний Головнокомандувач (Президент), Міністр Оборони та Головнокомандувач ЗСУ, а всі інші можуть "лише цитувати".

"Не треба задавати в ефірах питання експертам - а як же там контрнаступ, не треба писати блоги на цю тему і пости, не треба взагалі публічно обговорювати військові плани нашої армії", - зауважила Ганна Маляр, адже українська армія має один стратегічний план - звільнити всі окуповані території, а деталі - то вже військова таємниця.

Їх можуть оприлюднювати лише Володимир Зеленський, Олексій Резніков та Валерій Залужний, коли існує така військова задача. "Бо інформація - це теж зброя і ми нею теж воюємо", - резюмувала заступниця Міністра оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що радник Залужного озвучив прогноз щодо тривалості повномасштабної війни.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти готуються до відступу: військовий вказав на ознаки

Скільки Україні знадобиться боєприпасів для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

Окупанти створили для ЗСУ гарні умови для контрнаступу: дані аналітиків