RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Росіяни атакують у районі Авдіївки, Бахмута та Мар'їнки: оновлені карти боїв

На 397-й день повномасштабної війни Росії проти України окупанти продовжували атакувати Бахмут та Авдіївку, мали там незначні успіхи.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Росіяни здійснили обмежені наземні атаки на лінії Сватово-Кременна. За словами представника Східного угруповання військ України полковника Сергія Череватого, на куп'янсько-лиманському напрямку за добу було десять боїв.

Окупанти продовжили атакувати Бахмут та райони, у місті вони мають незначний успіх. Російські джерела вкотре заявили, що "вагнерівці" нібито "очистили" завод АЗОМ у північному Бахмуті.

Ворог продовжував атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк і досяг незначних успіхів у Мар'їнці. За даними української розвідки, на авдіївський напрямок можуть прибути сили ПВК "Вагнер".

Читайте також: Обстріли не припиняються: з Авдіївки евакуювали всі комунальні служби

На півдні російські війська продовжують обстрілювати Херсон та населені пункти Херсонської та Запорізької областей. Під ворожим вогнем щодня перебувають і українські міста та села, розташовані близько до фронту.

Як повідомляв "Апостроф", українські воїни ліквідували російського топ-офіцера Дмитра Лисицького, який брав участь у боях за Іловайськ у 2014 році.

  • Вас також може зацікавити:

Решта фронту завмерла: названі найгарячіші точки на Донбасі

Росія може піти у наступи на кількох напрямках, але є нюанс

Окупанти припинили наступ на одному з напрямків, та посилюють терор мирних жителів у Бердянську