RU  UA

Ворог змінив тактику використання авіації: військовий розповів про співвідношення сил

Через посилення захисту ЗСУ, зокрема збільшення кількості ЗРК, російські окупанти були змушені змінити свою тактику використання авіації – у прифронтових регіонах вони використовують не лише ракети класу повітря-земля, а й керовані авіабомби.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Роман Світан, військовий експерт, льотчик-інструктор, полковник запасу ЗСУ.

За його словами, росіяни тепер не мають можливості близько підходити до лінії фронту за допомогою тих методів і способів, які вони раніше використовували - на гранично малих висотах.

"Щодня наші ППО "саджають" їхні літаки та вертольоти по 2-3 одиниці за раз. Їм стало небезпечно виходити на лінію фронту взагалі", - розповів Світан.

Читайте також: Плани викрито: ГУР розкрила наміри ворога зірвати контрнаступ ЗСУ

Він наголосив, що однією з "новацій" окупантів стало скидання авіабомб, проте це не стало для них панацеєю.

"Їхнім літакам (вже на великих висотах і швидкостях) все одно доводиться підходити до лінії фронту, потрапляючи в радіус нашої ППО. Минулого тижня наші з Нікопольського полку ЗРК під Єнакієвим збили російський Су-34. Нам партнери мають намір надати додаткові системи ППО, тому і цю проблему з російською авіацією та бомбами ми вирішимо.", - пояснив експерт.

Якщо говорити безпосередньо про співвідношення авіації між українськими та російськими бійцями, то проти України рашисти вже скинули: близько сотні нових винищувачів Су-35, трохи більше сотні Су-34 (винищувач бомбардувальник), приблизно стільки ж Су-30. Крім того, росіяни використовують близько трьох сотень Су-25 – штурмовики, якими вони намагаються атакувати нашу лінію фронту, та сотні бомбардувальників Су-24, які також б'ють по лінії фронту.

Також полковник запасу ЗСУ розповів, що в армії РФ залишається близько 600-700 бойових машин, якими вони намагаються вирішувати свої завдання проти ЗСУ.

"У нас приблизно в 5-6 разів менше авіації й це, на жаль, застарілі радянські зразки. Нас рятує велика кількість та якість ППО, що заважає російській авіації наближатися до лінії фронту і тим більше бити углиб нашої території", - резюмував Роман Світан.

Раніше ми публікували зведення Генштабу ЗСУ.

Вас може зацікавити:

ВСУ відтіснили росіян від "дороги життя" під Бахмутом: карта

Голова Пентагону оцінив шанси ЗСУ на контрнаступ

ВСУ ліквідували 2 тис. ворожих офіцерів: оприлюднено кількість та звання