RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На Буковині сталися сутички на похороні: священики УПЦ МП не давали відспівати загиблого бійця

Днями у Хмельницькому священики УПЦ МП побили добровольця Артура Ананьєва, а в середу, 5 квітня у селі Задубрівка Чернівецької області, прощаються із загиблим воїном Іваном Назарієм. Проте священики УПЦ МП не пускали до храму труну з тілом та людей, які прийшли проводити героя в останню путь.

Про це розповів священик Віталій Мензак, пише molbuk.ua.

"Адепти московського патріархату не пускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому труну із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію", – описав ситуацію Віталій Мензак.

Він надіслав відео, на якому мати загиблого зі сльозами просить пустити їх до церкви. Проте священик УПЦ МП Дуров просто заблокував в'їзд до храму.

Люди, які прийшли на похорон, були вкрай обурені і кричали біля церкви "Геть московського попа!" та "Воїна до церкви".

Зазначається, що парафіяни церкви архістратига Михаїла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. Вони мають усі необхідні документи, але представники УПЦ МП не пускають їх до храму та не дозволяють проводити богослужіння.

Читайте також: У Львові розпочалися сутички у храмі, переданому ПЦУ: відео

Пізніше тим, хто прийшов на похорон, все ж таки вдалося зайти до храму, як повідомляє "Суспільне", вони зробили це силою, втомившись терпіти "свавілля" московських попів. Прихожанка ПЦУ Сідора розповіла, що вірянам уперше за чотири роки вдалося потрапити до храму – до того молились у дворі.

"Сьогодні ховаємо третього воїна з нашого села. Їх усіх не заносили до церкви. Люди зайшли, бо вже не могли цього терпіти. У нас є документи, що можемо користуватися храмом. Мама просила занести тіло до церкви. Спочатку хотіли досягти цього мирним шляхом, але довелося силою", – зазначила жінка.

Група людей змогла зайти через бічні двері храму. За словами одного з чоловіків Олександра Сергієнка, там їх зустріли троє людей та священик.

"Вони використовували проти нас вогнегасники, щоб не пустити до церкви. Але ми змогли зайти. Центральні двері храму вони підперли ломом. Ми це акуратно прибрали та відчинили двері, щоб занести тіло героя всередину", - розповідає він.

Чоловік додав, що з будівлі храму вони також зняли табличку з написом, що церква перебуває у підпорядкуванні УПЦ.

Як повідомляв "Апостроф", в Іршанську священик УПЦ МП ударив по голові дитину із прапором України.

  • Вас також може зацікавити:

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ

Храм у Хмельницькому виходить із УПЦ МП: що вирішили парафіяни

Побиття військового у церкві у Хмельницькому: що говорять у поліції, УПЦ МП та очевидці