RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Співпрацював з окупантами через Інтернет: митрополита УПЦ МП затримали у Черкасах

Керівник Черкаської єпархії УПЦ (МП) заперечував збройну агресію Росії проти України та виправдовував дії загарбників, а його "колега" на Харківщині благословляв окупантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як встановило слідство, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Для його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяє ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів.

Серед них – "patriarchia.ru" та "pravoslavie.ru", на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію Росії та військові злочини російської армії.

Читайте також: На Буковині сталися сутички на похороні: священики УПЦ МП не давали заспівати загиблого бійця

Більше того, на цьому сайті і сам митрополит вихваляв московських священиків, які допомагають агресору, а також закликав до "об'єднання" релігійних громад у війні проти України.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", 4 квітня депутати Хмельницької обласної ради одноголосно ухвалили рішення про заборону діяльності УПЦ МП, священики якої побили бійця ЗСУ на території регіону.

  • Вас також може зацікавити:

"Невелика хата" на 580 квадратів: як виглядає будинок "Паші Мерседеса"

У Львові розпочалися сутички у храмі, переданому ПЦУ: відео

В Іршанську священик УПЦ МП ударив по голові дитину з прапором України: фото та відео