RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ворожий снайпер вбив чемпіона України та побратимів, які його рятували: деталі та фото

27 березня у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині попрощалися з багаторазовим українським чемпіоном з туризму Віктором Боржієвським. Чоловік добровільно пішов на фронт після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Про це пише Оbozrevatel.

Читайте також: У боях під Бахмутом загинув відомий активіст та журналіст

Зазначається, що українському захисникові було 36 років. Він загинув 17 березня від куль ворожого снайпера на Луганщині.

Віктор був вихованцем Кам’янець-Подільської станції юних туристів. Надалі активно займався спортивним туризмом, успішно виступаючи у складі місцевої команди на змаганнях обласного та всеукраїнського рівнів. Зокрема, був суддею другої категорії, а також був у складі головної суддівської колегії обласних чемпіонатів для учнів та студентів.

У перші дні війни Боржієвський зголосився піти на фронт. Він пройшов гарячі точки, кілька разів отримував поранення, однак щоразу повертався до своїх побратимів. Чоловік був навідником мотопіхотної роти. В останні місяці успішно протистояв окупантам.

В останній день свого життя військового поранив ворожий снайпер. Його побратими загинули, намагаючись його врятувати. Друга ж ворожа куля стала фатальною і для Віктора.

Захисник мав кохану та планував одружитися, однак не встиг.

Як повідомляв "Апостроф", 7 березня, у бою під Бахмутом загинув герой України, комбат Дмитро Коцюбайло, відомий під псевдо "Да Вінчі".

  • Вас також може зацікавити:

У Росії загинула група українських бійців: фото та подробиці

У Києві на прощання з легендарним командиром "Да Вінчі" прийшли тисячі людей: фото та відео

Героя поховали у Ніжині: що відомо про бійця, вбитого за слова "Слава в Україні"