RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Окупанти вдарили ракетами по багатоповерхівці в Миколаєві: є загиблий і десятки поранених. Фото і відео

В ніч на 27 квітня війська РФ завдали удару по багатоповерхівці в Миколаєві. В результаті ракетної атаки одна людина загинула, більше 20 отримали поранення. Другий удар прийшовся на приватний житловий будинок.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Обстріл міста відбувся близько 1-ї години ночі. Швидкі, що прибули на місце російської атаки, надали допомогу п’яти особам, двоє з них були у важкому стані.

Читайте також: Ворог застосовує тактику відчаю: що зараз відбувається в Бахмуті

Згодом, як повідомив Кім, кількість поранених зросла щонайменше до 15 осіб.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що ще одна ворожа ракета влучила в приватний будинок. Крім того, частина міста залишилася без світла.

Також в місцевих пабліках повідомили, що зафіксовано приліт по одній з історичних будівель Миколаєва, де, на щастя, не було людей на момент атаки. На місці прильоту спалахнула пожежа.

Згодом в прес-службі Оперативного командування "Південь" розкрили деталі російського удару. Як стало відомо, окупанти атакували Миколаїв ракетами "Калібр" з акваторії Чорного моря, було випущено 4 ракети.

"Зважаючи на те, що це високоточна зброя, яка працює по координатах наведення - очевидний факт терору мирного населення. Один приватний будинок зруйновано, інший пошкоджено, суттєвих руйнувань зазнала житлова багатоповерхівка та історична будівля. На даний час відомо про 1 загиблого і 23 поранених мирних мешканців міста, серед яких 1 дитина", - повідомили в ОК "Південь".

Наразі пожежу ліквідовано, триває розбір конструкцій.

Як повідомляв "Апостроф", 21 квітня російські окупанти в черговий раз атакували Україну. Ворог вдарив безпілотниками по Полтавській області, зафіксовано приліт по об'єкту цивільної інфраструктури.

Вас може зацікавити:

"Інформація не дуже втішна": у ЗСУ пояснили, чому окупанти посилили обстріли Херсонщини

Дефіцит ракет? На заході назвали причину активізації використання "шахедів" Росією

Українці розробили для ЗСУ бойові дрони "Інквізитор"