RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Серед загиблих - діти та рок-музикант: всі подробиці про жертв і постраждалих при ударі по Умані

Внаслідок ракетного удару російських окупаційних військ по багатоповерхівці в Умані загинуло щонайменше десять людей - серед них багато дітей та відомий миколаївський музикант.

Про це розповіли мешканці будинку, розповідає "Інформатор".

Так, за словами пані Марини, яка проживала на п'ятому поверсі з чоловіком, свекрухою та двома дітьми, після оголошення тривоги члени сім'ї були у коридорі, що, ймовірно, і врятувало їм життя.

"Зранку, коли тривога почалася, ми були у коридорі, там немає вікон і це напевно врятувало. Діти знаходяться у безпечному місці. Я не знаю, як описати цей стан. У мене подружка жила у цьому під'їзді, вся сім'я, мабуть, загинула", - розповіла жінка, наголосивши, що вона не знає, чи знайшли їх рятувальники й що навряд вони могли вціліти.

Читайте також: Трагедія в Умані: момент удару по багатоповерхівці потрапив на відео

Інший мешканець Сергій розповів, що почув вибух і гул, його підкинуло на дивані, а коли він кинувся до дверей, то зрозумів, що їх заблокувало. При цьому у квартирі було повно диму. Після того, як двері залили водою, все почало тліти та горіти. Це сталося на сьомому поверсі. Оскільки чоловік знає усіх мешканців будинку, він назвав приблизну кількість можливих жертв.

"На мій підрахунок, 12 людей могло загинути точно. Серед них багато маленьких дітей. Знайшли трьох сусідів. З восьмого поверху упізнали батька, сина не знайшли. Не знаю, чи ночував він вдома, хлопець дорослий", - розповів він, додавши, що наразі не знайшли матір з донькою і двох дітей з дев'ятого поверху та жінку з онукою з сьомого поверху. А от дівчині з сусідньої квартири чудом вдалося врятуватися, її привалило меблями.

Повідомляється також про загибель відомого миколаївського рок-музиканта Володимира Макаровського.

Про це написав користувач Facebook-мережі Антон Слєпухін.

"Дядько Вова. Макаровський. Старший товариш, музикант, учитель. Найфірменніший рокер зі стареньких, якого я знав… Народився тільки не там, де треба. Можу, не покрививши душею, порівняти його з багатьма західними вокалістами. Помер також не там, де треба. У заповідному місці, в Умані, від прильоту йо*аних визволителів...", - йдеться у повідомленні.

Володимир Макаровський – відомий у Миколаєві музикант, був вокалістом гурту Fox Trott ("Фокстрот").

Раніше ми писали, що мешканка Умані розповіла про ракетний удар.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни вбили у Дніпрі молоду жінку з маленькою дитиною

Мета - вбивство дітей: міноборони РФ цинічно похвалилося ударом по Умані

Удар по Умані: генерал пояснив причину чергового обстрілу росіянами мирних українців