RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У боях з росіянами загинув онук відомого українського художника: фото

Під час ворожого обстрілу у Дружківці Донецької области загинув військовослужбовець Володимир Сидорук - онук заслуженого художника України Володимира Сидорука.

Про це у своєму Facebook повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, Володимир Сидорук загинув 20 квітня, захищаючи Дружківку від російських загарбників.

Читайте також: Ворог скидає на міста авіабомби і продовжує мародерити: зведення Генштабу ЗСУ

Військовослужбовець народився 4 січня 1974 року в місті Київ, а впродовж останніх 15 років разом із дружиною проживав у Ірпені, в тому ж будинку, що і його дідусь - заслужений художник України Володимир Федорович Сидорук.

Маркушин нагадує, що полеглий захисник закінчив КНЕУ за спеціальністю радіомеханіка та здобув вищу освіту в Європейському Університеті. Після навчання Володимир активно займався проєктуванням, дизайном, ремонтом будинків, електромонтажними роботами.

Добровольцем до лав ЗСУ вступив на початку повномасштабного вторгнення - його зарахували до ремонтно-відновлювального підрозділу військової частини А0998, яка дислокується у місті Яворів.

"Ремонтував бойову техніку, часто їздив за нею на лінію фронту. Завдяки його майстерності та знанням бойові машини, які були майже втрачені - відновлювалися та поверталися на передову. У Володимира були не тільки золоті руки, а й добре серце. Він був надійним, порядним, чесним, відданим своїй країні, родині та друзям. У захисника залишились дружина, діти, батьки та сестри", - продовжив Маркушин у своїй публікації.

Церемонія рощання з Володимиром Сидоруком відбудеться 29 квітня о 13:00 у Храмі Святого Миколая Чудотворця в Ірпіні. Поховають загиблого героя на Ірпінському кладовищі на Алеї Героїв - початок о 13:30.

Раніше ми розповідали, що Джамала вшанувала пам’ять музиканта Володимира Макаровського, який загинув після удару по Умані.

Вас може зацікавити:

Цей біль з нами назавжди: Зеленська прокоментувала масований ракетний обстріл України

Під час ракетного удару по Умані загинув відомий рок-музикант з Миколаєва Володимир Макаровський

Український журналіст загинув під Кремінною від кулі снайпера