RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Окупанти намагалися просунутися на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили понад 40 ворожих атак — Генштаб

Йде 433-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони наступають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за добу там відбито 41 атаку. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни тримають оборону.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Минулої доби противник завдав 19 ракетних ударів (нашими захисниками успішно знищено 15 ворожих крилатих ракет типу Х-101 та Х-555), завдав 17 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Є загиблі та поранені серед мирних жителів, у тому числі й діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садочки та іншу цивільну інфраструктуру.

  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування ворогом наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаудару керованими авіабомбами по населеному пункту Лизунівка Чернігівської області, загинула дитина. Також росіяни обстрілювали населені пункти Чернігівської, Сумської та Харківської областей.
  • На Куп’янському напрямку ворог наступальних дій не проводив. З артилерії та мінометів обстрілював населені пункти.
  • На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районах Новоселівського та Білогорівки. Завдав авіаудару по Білогорівці, Григорівці та Спірному. Також декілька населених пунктів зазнали російських обстрілів.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступати, тривають бої у Бахмуті. До того ж, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Предтечине. Завдав авіаційного удару по Бахмуту та Білій Горі. Від ворожих обстрілів постраждали 11 населених пунктів.
  • На Авдіївському напрямку росіяни наступали в районах Сєверного та Первомайського, успіху не мали. Завдали авіаудару по Авдіївці. Обстрілювали населені пункти.

Читайте також: Провісники звільнення Криму: окупанти на півострові обирають між поганим та дуже поганим сценаріями

  • На Мар’їнському напрямку окупанти продовжують атакувати, тривають бої за Мар’їнку. Ворожих обстрілів зазнала також Георгіївка на Донеччині.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, обстріляв Вугледар, Богоявленку та Новоукраїнку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обороняються та обстрілюють населені пункти.

Українська авіація за добу знищила 3 російських зенітно-ракетних комплекси та завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також збито ворожий розвідувальний БпЛА типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 1 склад пально-мастильних матеріалів ворога.

Читайте також матеріал "Апострофа": Україна має чимало техніки для контрнаступу, але ще треба почекати - Давид Шарп

  • Вас може зацікавити:

НАТО виконало "райдер" Залужного: військовий експерт розповів, що гальмує український контрнаступ

ЗСУ влаштували потужну "бавовну" окупантам в Бердянську: вибухи чули в районі аеропорту

Росія прислала в Україну поповнення "вагнерівців", яких вже попередили про розстріл в разі втечі — Генштаб