RU  UA

На Керченський міст вже не надіються: колаборанти в Криму готуються до контрнаступу ЗСУ і створюють ПВК

Адміністрація тимчасово окупованого Криму уже не вважає Керченський міст незворушною й безпечною переправою та все частіше користується сухопутним коридором – вони бояться, що міст може не встояти та припинити своє функціонування.

Про це в ефірі Апостроф TV заступник постійного представника президента України у Криму Денис Чистіков.

Своєю чергою водії вантажних та легкових автомобілів останніми тижнями відмовляються користуватися сухопутним коридором, оскільки все більше "бавовни" трапляється з російськими військовими на території Донецької, Запорізької та Херсонської областей, що викликає страх саме у цивільних водіїв.

Читайте також: Все ще залишається розмінною монетою: які зараз розглядаються варіанти майбутнього Криму

На Кримському півострові наразі знаходяться російські військові частини, які активно діють в рамках так званої "спеціальної військової операції". При цьому, втрати серед військових значно зростають, а відновлення їх боєздатності стає складною задачею. Окупаційна адміністрація прогнозує, що при наближенні Збройних сил України до адміністративної межі тимчасово окупованого Криму та поверненні цих військових частин їм буде важко виконувати заплановані бойові завдання, на які розраховували колаборанти. Саме через це вони вживають заходів, таких як створення приватних армій, на захист яких вони розраховують під час наступу ЗСУ. Однак їх першочерговим завданням не є сам захист, а отримання додаткового часу для вивезення свого майна та виїзду на територію Російської Федерації.

Окрім цього, у конфіденційних розмовах колаборанти заявляють, що військові частини, розташовані на території Російської Федерації, під час відступу використовуватимуть тимчасово окупований Крим виключно як транзитний шлях для повернення до Російської Федерації. Вони також не планують брати активної участі в обороні Кримського півострова.

Раніше ми писали, що у ніч проти 7 травня Крим атакували безпілотники.

  • Вас може зацікавити:

Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження

Остання лінія оборони: як окупанти окопуються у Криму

Де ЗСУ можуть вдарити по окупантах: на Заході показали карту контрнаступу