RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Росія вдарила ракетами по Києву під час приїзду африканських "миротворців": подробиці

На тлі візиту до Києва президента ПАР Сиріла Рамафоси з мирним планом Росія влаштувала ракетну атаку на столицю України.

Про це повідомляють пресслужби Повітряних сил ЗСУ та Київської міської цивільної адміністрації у Telegram.

Читайте також: Укриття по барабану: як чиновники у Києві "пиляють" бюджетні кошти

"Кілька ракет типу "Калібр" прямують на Північ! Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги", - повідомили у Повітряних Силах.

"В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебуваєте в укриттях до відбою повітряної тривоги", - йдеться у повідомленні КМВА.

Мер міста Віталій Кличко повідомив, що у місті пролунав вибух у Подільському районі.

"Вибух у столиці. У Подільському районі. На Київ ще летять ракети", - написав Кличко.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що обстріл столиці України стався саме тоді, коли до Києва прибули лідери африканських країн, що символізує бажання Росії продовжувати війну, а не миру.

"Путін "зміцнює довіру", завдавши найбільшого за кілька тижнів ракетного удару по Києву, якраз на тлі візиту африканських лідерів до нашої столиці. Російські ракети - це сигнал Африці: Росія хоче війни, а не миру", - написав Кулеба.

Варто додати, що окрім президента ПАР Сиріла Рамафоси в Україну прибули президент Замбії Хакаїнді Хічілема, президент Сенегалу Макі Салл, президент Коморських Островів Азалі Ассумані, який зараз очолює Африканський Союз, прем'єр-міністр Єгипту Мугранфа Мадбулі та міністр закордонних справ Уганди Джедже Одонго.

Пізніше у Повітряних силах повідомили, що, за попередніми даними, знищено 6 аеробалістичних ракет "Кинджал", 6 крилатих ракет "Калібр" та 2 розвідувальних БпЛА.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Дніпровський район Києва закупив для облаштування укриттів понад 300 барабанів майже на 900 тисяч гривень.

Вас також може зацікавити:

У КМДА розповіли, коли у школах Києва пролунає останній дзвінок

Випускний вальс у бомбосховищі: київські школярі відзначили останній дзвінок у метро

Після підриву ГЕС Росія намагається добити херсонців бомбами, – Наталя Гуменюк