RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Їхав на поховання бійця: в аварії загинув 27-річний капелан ЗСУ

Після загибелі за дивних обставин відомого військового з підрозділу "Вовки да Вінчі" в ДТП загинув військовий капелан Марк Купчененко з Дніпропетровської області, якому було лише 27 років.

Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Читайте також: Потрапила під артобстріл в районі Кліщіївки: Маруся Звіробій отримала поранення на фронті

Повідомляється, що про трагічну новину стало відомо 21 липня 2023 року. Марк Купчененко був родом із Жовтих Вод. Для багатьох Марк залишиться в пам'яті людиною, яка ставила цінності країни та Бога вище за свої.

"Я дякую Богу за ще один прожитий рік. Цього року ангелам-охоронцям довелося попітніти... Але моя найбільша подяка не за життя, а за ту Мету та Боротьбу, яку мені подарував Господь. Я вірю в Перемогу над злом усередині нас, і навколо нас", - написав Марк у день свого народження.

На своєму шляху він зустрів багатьох людей, які надихалися його сильним характером та вірою. Серед таких була й волонтерка Наталія Шум.

"Це була людина, яка жила Україною, жила вірою в Бога. Ми познайомилися з Марком у 2022 році. Він нічого не боявся і робив усе для інших. Я допомагала йому та його хлопцям чим могла, він справив на мене велике враження – молодий, розумний та освічений. Це несподівана втрата, дуже болюча новина", – розповіла Наталя Шум.

На жаль, життя Марка обірвалося через аварію. Капелан прямував на похорон капітана Збройних Сил України, але потрапив у смертельну ДТП.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на війні загинув боєць з Прикарпаття, який став зіркою Ютуба 8 років тому.

Вас також може зацікавити:

Віддав життя за Україну: брат Ірини Федишин загинув під Соледаром

Двічі був на "нулі": на фронті загинув український режисер Віктор Онисько

Учасник "Ліги Сміху" Ярослав Гаркавко загинув на фронті: що відомо