RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Командир вистрелив мені в сідницю": полонений окупант розповів про "порядки" в "другій армії світу", відео

Російські окупанти не можуть сховатися від гніву ЗСУ і зазнають величезних втрат, але деяким щастить – виживають і воліють здатись в полон українцям, ніж продовжувати службу в армії РФ, де командири стріляють їм у ноги та інші місця.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Читайте також: Окупанти перевели реактор ЗАЕС у небезпечний режим: в Україні забили на сполох

Полонений окупант, уродженець Магаданської області Айняургін Матвій Олександрович розповів про порядки в армії окупанта та поведінку командирів. За його словами, офіцери ставляться до солдатів як до тварин, постійно обманюють їх та погрожують фізичною розправою. Він підписав договір з міноборони Росії, яке обіцяло роботу з будівництва укріплень в тилу оборони окупантів. Таким чином, чукча і потрапив до ПВК "Ветерани" при 55 окремій мотострілецькій бригаді РФ. Після прибуття в Україну його відразу направили на передовий опорний пункт "Ротор". Після цього в нього з командиром "виникли розбіжності". Командир погрозами намагався змусити його вийти на позицію, але зрештою сказав, що "обнулить" за невиконання наказу. Після цього, чукча вирішив тікати, і при спробі втекти отримав наскрізне поранення сідниці.

мене ось тільки стріляв один командир. Рудий... вистрілив мені в сідницю, але я втік ", - розповідає полонений.

Його взяли в полон Сили оборони України на одному з напрямків фронту. За його словами, він не вважає себе росіянином та поважає свої традиції.

"У чукчів же завжди були конфлікти з росіянами. Ще до захоплення Росією. Вважай, 300 років були війни. Вони у нас хутро купували і балували горілкою. Тому, все так і вийшло. У мого народу є свої традиції, які я поважаю. Я жив у себе в оленярському пасовищі, до мобілізації, і мені там було добре", - заявив окупант.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що все більше окупантів хочуть втекти з передової до Росії.

Вас також може зацікавити:

Окупанти мобілізують на війну вихідців з Центральної Азії

РФ перекидає війська під Авдіївку і намагається наступати під Куп'янськом

У Херсонській області знищено російські склади з боєприпасами