RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Росія вночі вдарила по Україні "шахедами" і продовжує спроби наступу на сході

У відповідь на просування Сил оборони на Мелітопольському та Бердянському напрямках, російські окупанти влаштовують терористичні атаки на Україну іранськими безпілотниками та продовжують тиск на східному фронті.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: ЗСУ мали успіх біля Андріївки під Бахмутом: у Генштабі розкрили деталі

"Сьогодні вночі російська федерація завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби ворог завдав 49 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив понад 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та мирних населених пунктах. Протягом минулої доби відбулось 28 бойових зіткнень”, - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямах противник зберігає військову присутність.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії на південь від Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви Луганської області.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на північ від Хромового, на схід від Дружби та на північ від Кліщіївки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії супротивника, наші захисники успішно відбили атаки російських військ у районі міста Авдіївка.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати настання російських військ у районі міста Мар'їнка. Ворог завдав авіаційного удару біля Красногорівки.

На Шахтарському напрямку противник зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Старомайорського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Рівнополя, Благодатного та Старомайорського.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Завдав авіаційних ударів у районах Новоданилівки, Малої Токмачки, Оріхова, П'ятихаток Запорізької області та Антонівки Херсонської області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогняного ураження ворогу.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 2 по його зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 пункти управління, 1 склад боєприпасів, 1 район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та ще три важливі цілі російських окупантів”, - зазначили у прес-службі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни вже використовують для ударів по українських містах дрони-камікадзе власного виробництва на основі іранських Shahed.

Вас також може зацікавити:

Окупанти стягують війська по всіх напрямках: скрізь тривають запеклі бої

Будуть "захищати" як Бахмут: окупанти в Маріуполі готуються до наступу ЗСУ

Росіяни атакували "шахедами" порт на Дунаї, є постраждалі: всі подробиці та фото