RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Окупанти намагалися відвоювати втрачене в районі Бахмута, за добу - понад 40 бойових зіткнень: зведення Генштабу

Російські окупанти, під артилерійськими ударами ЗСУ, намагаються повернути втрачені позиції на Бахмутському напрямку, де за добу сталося 40 бойових зіткнень.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни все більше воюють по-українськи - командир роти у складі Нацгвардії

"Вночі РФ завдала чергового удару іранськими ударними БпЛА типу Shahed по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетного, 75 авіаційних ударів та здійснив 68 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень”, - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Сопича Сумської області.

На Бахмутському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище на північ і на захід від Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії супротивника, українські воїни успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар'їнка. Противник завдав авіаційного удару біля Красногорівки.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Благодатного та Старомайорського Донецької області. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення на схід від Старомайорського.

На Запорізькому напрямку супротивник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Ворог завдав авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

"Авіація сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 - по командному пункту та 1 по - зенітно-ракетному комплексу окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 станції радіоелектронної боротьби, 4 пункти управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки, 6 засобів протиповітряної оборони, 3 райони зосередження особового складу, 1 склад боєприпасів та ще два важливих об’єкти ворога”, - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів на Бахмутському напрямі.

Вас також може зацікавити:

Росіяни всіма силами намагаються уникнути приниження: що відбувається біля Бахмута

Сили оборони рухаються вперед: у Міноборони розповіли про ситуацію на сході

У Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян