RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Тилові "герої": стали відомі прізвища затриманих на Закарпатті військкома та керівника ВЛК

Нещодавно на Закарпатті затримали керівника місцевого ТЦК, який використовував солдатів як рабів, а тепер на хабарі спіймали голову військово-лікарської комісії при одному з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у регіоні.

Про це повідомляє "Закарпаття онлайн".

Зазначається, що фігурантом справи був Сергій Вакаров, голова військово-лікарської комісії з Перечина. Він отримував грошову винагороду за надання допомоги чоловікам призовного віку у виготовленні медичних документів, що дають право на відстрочку від мобілізації. Цей шахрайський процес базувався на оформленні опіки за особою похилого віку, яка потребує сторонньої допомоги й не здатна до самообслуговування. За допомогою неправдивих відомостей, внесених службовцем, потенційні призовники уникали військової служби.

Затриманий працював ортопедом-травматологом, мав високий медичний ранг і був заступником директора по амбулаторній роботі в комунальному некомерційному підприємстві "Перечинська лікарня" Перечинської міської ради. Військово-лікарська комісія, яку очолював Вакаров, була створена при 1-ому відділі Ужгородського Районного територіального центру комплектування та спеціального призначення в місті Перечин.

Читайте також: Вивозив під виглядом водіїв: на Львівщині затримали чергового переправника ухилянтів за кордон

Після проведення ряду негласних заходів, поліціянти затримали голову військово-лікарської комісії безпосередньо під час отримання неправомірної вигоди. У зв'язку з цим діями, він був поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України, поліція розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Нагадаємо, майор військкомату, що використовував солдатів для будівництва будинку, і в якого виявили символіку рф і срср - це очільник цього ж 1-го відділу Ужгородського РТЦК та СП (м. Перечин) майор Ярослав Дмитрук. Він є сином колишнього голови Оноківської сільської ради Віктора Танасовича Дмитрука, який очолював це село приблизно дві каденції поспіль - з 2006 по 2014 рік.

Нагадаємо, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

  • Вас також може зацікавити:

Чи можуть вручити повістку на кордоні: українцям дали пояснення

Мобілізація 2023: чи можуть призвати з "білим квитком" та випустити за кордон

Чи можна їхати за кордон після зняття з обліку: роз'яснення юриста