RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вивозив під виглядом водіїв: на Львівщині затримали чергового переправника ухилянтів за кордон

У Львівській області правоохоронці викрили бізнесмена з Прикарпаття у налагодженні відправлення військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон України.

Про це інформує Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у Facebook.

Читайте також: В Україні хочуть створити реєстр "ухилянтів": юрист вказав на проблему

Як зазначається, схема полягала в тому, що підприємець "працевлаштовував" військовозобов'язаних у свою компанію та вносив інформацію у систему "Шлях". Це дозволяло ухилянтам безперешкодно виїжджати за кордон нібито як "водії міжнародних перевезень".

Силовики під час обшуків вилучили у підприємця речові докази, що підтверджують правопорушення.

Йдеться про комп’ютерну техніку, мобільники, документацію, печатки, чорнові записи, а також мікроавтобуси. Їх передадуть на експертизу.

Керівнику компанії оголосили про підозру за фактом незаконного переправлення громадян через держкордон за частиною 3 статтею 332 Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання за статтею - до дев'яти років ув’язнення.

Відомо, що суд обрав підприємцю запобіжний захід у вигляді арешту із правом внесення застави.

Силовики встановлюють причетність до протиправної схеми інших осіб, зокрема посадовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Нагадаємо, що військовозобов'язані громадяни, засуджені за ухилення від мобілізації, все одно можуть бути призвані на військову службу після відбування покарання.

  • Вас також може зацікавити:

Чи можуть вручити повістку на кордоні: українцям дали пояснення

Мобілізація 2023: чи можуть призвати з "білим квитком" та випустити за кордон

Чи можна їхати за кордон після зняття з обліку: роз'яснення юриста