RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ЗСУ провели успішний рейд на лівий берег Херсонщини: в ISW спростували брехню окупантів

На Херсонщині українські війська здійснили успішний рейд на лівий берег, де ймовірно прорвали оборону вглиб 800 метрів.

Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни.

Так, за даними російських військових блогерів на східному березі Дніпра біля населеного пункту Козачі Лагері висадилося близько семи катерів ЗСУ, кожен з яких перевозив близько шести-семи осіб.

За словами одного з "воєнкорів", російське командування нещодавно перегрупувало "підготовлене угруповання" російських десантників (ВДВ) з району Козачих Лагерів до Запорізької області, замінивши їх мобілізованими бійцями з невизначеного підрозділу. Ця дія призвела до послаблення оборони російських сил в цьому районі.

Читайте також: Кількість знищеної артилерії ворога перетнула ювілейну цифру: дані Генштабу

Експерти вважають, що губернатор Херсонської області Володимир Сальдо намагався спотворити події, пов'язані з українським десантом. Він заявив, що вогонь російської артилерії завадив висадці десанту, але за аналізом більшості відомих російських військових блогерів виявлено, що ЗСУ зуміли використати тактичну несподіванку та висадитися на східному березі Дніпра до початку обстрілу з боку російських сил. Таким чином Сальдо, ймовірно, намагався цілеспрямовано применшити досягнення ЗСУ на цій ділянці фронту.

Згідно з даними системи NASA Fire Information for Resource Management System (FIRMS), в останні 24 години також зафіксовані спалахи пожеж поблизу Козачих Лагерів. Це може свідчити про активний артилерійський обстріл в цьому районі.

В кінці доби "воєнкори" розповіли, що Сили оборони покинули лівий берег річки Дніпро. В аналітичному центрі ISW цю подію вважають "обмеженим рейдом", а не повноцінним проривом лінії оборони.

Раніше ми публікували ранкове зведення Генштабу ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобіками" і контрактниками РФ виникли суперечки

Ворог не зможе пробитись до Ізюма і Слов'янська: боєць НГУ розповів про ситуацію на передовій

Росіяни своїх не кидають? Донька відмовилася від батька, який потрапив в український полон, відео