RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Путінська армія міцно "втомилась" на лінії Сватове-Кремінна: оновлені карти боїв

Під ударами Збройних сил України російські окупанти на лінії Сватове-Кремінна зазнають величезних втрат і відчувають проблеми з логістикою та ротацією підрозділів на фронті.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Окупантам залишиться один вихід: закріплення на лівому березі Херсонщини розв'яже руки ЗСУ

Обстановка у Харківській та Луганській областях

ЗСУ відбили російські атаки на північ від Синьківки (8 км на північний схід від Куп'янська) та на північний схід від Іванівки (20 км на південний схід від Куп'янська). Міноборони Росії заявило, що штурмові групи 6-ї загальновійськової армії нібито захопили чотири українські позиції та п'ять спостережних пунктів поблизу урочища Маньківка (близько 15 км на схід від Куп'янська). Глава Луганської ОВА Артем Лісогор повідомив, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат на лінії Сватове-Кремінна і направили до Сватового медперсонал 442-го окружного військового госпіталю МО РФ для евакуації поранених. Українські війська продовжують локальні контратаки на лінії Сватове-Кремінна.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та закріплюються на нових позиціях. Російські джерела стверджували, що українські сили наступали поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські воїни відбили російські атаки на околицях Кліщіївки, на північний схід від Дружби та біля Зайцевого.

Російські окупанти продовжували наступальні операції на ділянці Авдіївка-Донецьк і не досягли жодних успіхів. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Північного, Мар'їнки, Новомихайлівки та Новокалинового.

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжували наступальні операції на адмінкордоні Донецької та Запорізької областей та просунулися вперед. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська досягли часткового успіху у напрямку Урожайного та Приютного. Росіяни стверджують, що українські війська захопили позиції на північній околиці Урожайного. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили спроби росіян відбити втрачені позиції біля Староморського. Спікер Таврійського угруповання військ ЗСУ Сергій Кузьмін заявив, що українські сили просунулися на сотні метрів поблизу Роботиного. Також ЗСУ досягли часткового успіху біля Вербового.

Українська атака біля Козачих Таборів на східному (лівому) березі Херсонської області 8 серпня, ймовірно, була обмеженим рейдом. Генштаб ЗСУ та українські військові не підтверджують інформацію про перехід українських сил через Дніпро.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройні сили України вразили пункт управління російських військ у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Вас також може зацікавити:

Росіяни перекидають підрозділи військ із Херсона на Запоріжжя: звіт ISW та свіжі карти боїв

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобіками" та контрактниками РФ виникли суперечки