RU  UA

Обстріли можуть тривати годину і довше: що відбувається в Авдіївці, яка на самій лінії фронту

Російські окупанти посилили тривалість і щільність обстрілів Авдіївки та продовжують безуспішні спроби захопити місто.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Читайте також: Співвідношення 1:3: чому Сили оборони програють росіянам у війні дронів

"Останнім часом дуже багато обстрілів відбувається по місту - навіть не кількісно, а продовження цих обстрілів і їх щільність, вона стала набагато більшою. Раніше було від 15 до 30 масованих обстрілів за добу, в принципі, ця цифра плюс-мінус так і залишається. Але, якщо в середньому обстріли були десь 10-15-20 хвилин, то зараз вони набагато довші, бувають навіть більше ніж годину", - розповів Барабаш.

За його словами, напередодні дуже потужно був обстріляний один і небагатьох магазинів, що залишилися в місті. Тепер їх у місті залишилося три, а це було одним із найбільших, з дуже багатим асортиментом продукції.

наслідок цього обстрілу було пошкоджено авто підприємця, який саме в цей момент привіз товар – було розвантаження. Почалася дуже серйозна пожежа, були заблоковані люди в магазині. Пожежу було локалізовано, людей врятували, але ми розуміємо, що для містян це певна втрата, тому що цей магазин був осередком не тільки тому, що там купували якісь харчові продукти чи товари гігієни, чи щось таке, в цьому магазині підприємець власним коштом поставив "Старлінки", там стояли телевізори, і люди туди приходили й дивились українські канали”, - зазначив Барабаш.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що гауляйтерка окупованої Кирилівки Катерина Уманець потрапила "на підвал" за реалізацію краденого.

Вас також може зацікавити:

РФ перекидає війська під Авдіївку і намагається наступати під Куп'янськом

Росіяни завдали авіаудару по Авдіївці Донецької області, є поранені: фото

Росія перекинула до Авдіївки найманців "Шторм Z": що відбувається в місті, яке на лінії вогню