RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Бавовна" на Кримському мосту: з'явились фото підготовки і подробиці першої атаки СБУ

Розробкою спецоперації, яка передбачала вибухи на Кримському мості, займався голова СБУ та двоє довірених оперативників.

Про це в інтерв'ю виданню "Новое время" розповів керівник Служби безпеки Василь Малюк.

З його слів, вперше "бавовну" на Кримському мосту вдалося організувати після того, як вибухівку непомітно доставили до локації.

Читайте також: Унікальна розробка СБУ: що відомо про морський дрон, який атакував Кримський міст та російські судна, відео

Малюк зазначив, що у розробці операції також брали участь довірені оперативники. Вибухівку на Кримський міст доставили за допомогою спеціальної плівки, яка не дозволила сканерам виявити вибухові речовини. Малюк стверджує, що оперативники непомітно доставили на Кримський міст 21 тонну вибухівки.

Також СБУ вдалося "обійти" засоби РЕБ, встановлені на конструкції - GPS-координати було порушено, завдяки чому 8 жовтня сталася перша "бавовна" на Кримському мосту.

Зі слів Малюка, в організації другої атаки, яка була здійснена у липні 2023 року, брав участь оперативник із позивним "Хантер". Боєць також брав участь у розробці морських дронів SeaBaby, які здатні нести до 850 кг вибухівки.

Раніше ми розповідали, що CNN показало відео удару українського дрона по Кримському мосту.

Вас може зацікавити:

На Кримський міст полетіла добавка: що відомо

"Тривожно": біля Кримського мосту знову сталася "бавовна", фото

Атака на Кримський міст: у мережу потрапили супутникові знімки після вибуху