RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Бригада "Вроцлав": депутат-фронтовик закликав до радикальних кроків після бою Усика

Після переможного бою Олександра Усика з британцем Деніелом Дюбуа депутат-фронтовик звернув увагу на кількість вболівальників призовного віку у Польщі. Він закликав створити реєстр чоловіків, які втекли за кордон після повномасштабного російського вторгнення.

Про це Сергій Рудик написав на своїй Facebook-сторінці.

"Гарний бій Олександра Усика… Особливо "радий" за чоловіків призовного віку, які зібралися на стадіоні у польському Вроцлаві. Зверніть увагу – не менше половини вболівальників, які співають гімн – дорослі чоловіки 18 плюс", - написав він.

Депутат наголосив, що усі ті чоловіки навряд чи є непридатними до військової служби та замість того, аби захищати Україну, вони всіма правдами та неправдами покинули її межі, засмагають на закордонних пляжах та відвідують бої чемпіонів.

Читайте також: Мобілізація в Україні 2023 - кого призвуть у вересні 2023

Він натякнув, що з усієї тієї кількості представників сильної статі, які зібралися на стадіоні можна було б створити навіть не "батальйон Вроцлав", а цілу бригаду. І можливо навіть не одну.

"Думаю, лише морального засудження буде недостатньо. Нам потрібен чіткий реєстр т. зв. "чоловіків", які втекли після 24 лютого і кожного має перевірити незалежна комісія на предмет підроблених довідок про інвалідність, законності перетину кордону та ін. За кожним фактом має бути відповідальність, і не лише на рівні штрафів", - резюмував Сергій Рудик.

Раніше ми писали, чи випустять за кордон студентів з України.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація в Україні: що треба знати студентам про відстрочку під час призову

В Україні існує ще одна причина відмови від мобілізації: юрист озвучила деталі

Проблема не лише в ТЦК: генерал розповів, що не так з мобілізацією в Україні