RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

ЗСУ прорвали найсильнішу лінію оборони РФ на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ під час контрнаступу у Запорізькій області, ймовірно, прорвали найбільш підготовлену лінію оборони росіян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У окупантів земля горить під ногами - боєць ЗСУ із Запорізької області

Аналітики ISW наводять коментар українських військових офіціерів про перспективи подальшого наступу ЗСУ в західній частині Запорізької області, в котрому зазначається, що низка підготовлених російських оборонних позицій безпосередньо попереду та південніше руху ЗСУ може бути менш складною для українських військ.

Зокрема командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський в інтерв'ю газеті The Guardian зазначив, що українські бійці рішуче прорвали "першу лінію оборони" російських окупантів, і він очікує на швидші успіхи, оскільки ЗСУ тиснуть на слабшу "другу лінію" оборони противника.

ЗСУ просунулися до чергової серії підготовлених російських оборонних позицій на певних ділянках у районі Роботиного на заході Запорізької області, хоча багато російських джерел стверджують, що ці позиції є першим, а не другим оборонним шаром в обороні російської армії на півдні України.

При цьому офіцери визнають, що мінні поля, як і раніше, становитимуть значну загрозу. За словами Тарнавського, ЗСУ витратили на розмінування більше часу, ніж очікували на початку контрнаступу, і що послідовний вогонь російської артилерії та авіації змусив українську піхоту проводити розмінування лише вночі.

В Інституті вивчення війни звертають увагу, що ЗСУ можуть зіткнутися з дуже щільними мінними полями на певних ділянках наступних рядів російських оборонних позицій.

Українські військові зазначили, що сила наступної серії російських оборонних позицій навколо Роботиного, швидше за все, залежатиме від складу сил противника у цьому районі.

За словами Тарнавського, ЗСУ в районі Роботиного знищують російські підрозділи, які забезпечують прикриття відступаючих військ противника, і що війська РФ діють оборонними "ділянками".

Командувач також зазначив, що російські сили рано чи пізно вичерпають свій людський ресурс, що дасть ЗСУ стимул частіше атакувати.

Як повідомляв "Апостроф", майор НГУ розповів про страх окупантів перед ЗСУ та про ціну наступу на півдні.

  • Вас може зацікавити:

Ще майже 500 стали "хорошими": в Генштабі оновили втрати росіян у війні

Операція "Синиця": в ГУР показали пілота, який передав Україні гелікоптер Мі-8, відео

Повний "Тунець": ЗСУ підбили катер з російським десантом на борту, відео