RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

В Хмельницькому СБУ взяла "на гарячому" агента РФ, який готував удар по залізниці, фото

Служба безпеки України затримала агента окупантів, який готував ракетний удар РФ по одному із стратегічно важливих об'єктів "Укрзалізниці" у Хмельницькій області.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: СБУ оголосила підозру російському олігарху Фрідману: який бізнес має в Україні

"Співробітники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію на Хмельниччині, в результаті якої затримано ще одного агента ФСБ. Він готував ракетний удар агресора по одному зі стратегічно важливих об'єктів Укрзалізниці на території регіону", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для цього фігурант намагався встановити GPS-трекер біля завчасно визначеної окупантами цілі. За сигналами "маячка" ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об'єкта.

"У разі успішного виконання ворожого завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого "куратора" з ФСБ. Гроші повинні були надійти фігуранту на його банківську картку. Однак співробітники СБУ зірвали плани окупантів та затримали їх агента при спробі встановлення електронного пристрою", - вказано у повідомленні.

Також зазначається, що затриманий виявився мешканцем Славути. Навесні цього року його дистанційно завербували кадровий співробітник "кримського" управління ФСБ.

"Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала РФ готувати удари по "центрам ухвалення рішень".

Вас також може зацікавити:

Співробітники СБУ провели у Чернігові обшуки у справі про порушення на енергооб'єктах

Нова підозра для Коломойського: СБУ та прокуратура зробили заяву

Аеродром в Курську атакували картонні дрони СБУ: у мережі показали, як тестували розробку