RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Києві затримали ексвійськового-зрадника, який готував удари по ТЕС: фото

СБУ затримала у Києві ексконтрактника Нацгвардії, який займався підготовкою нових повітряних атак РФ по об’єктах критичної інфраструктури столиці.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Читайте також: В Києві СБУ прийшла в гості до одіозного "журналіста" Юрія Шеляженка: фото

Колишнього нацгвардійця російська спецслужба дистанційно завербувала у січні цього року.

"Щоб залучити військового до негласної співпраці, ФСБ задіяла свого резидента (керівника агентурної групи). Ним виявився колишній військовослужбовець Нацгвардії, який звільнився зі служби за станом здоров’я та виїхав до однієї з європейських країн. Там він розпочав працювати на ФСБ", - йдеться у повідомленні.

Перебуваючи за межами України, резидент давав вказівки своєму агенту у Києві. Зокрема, попросив збирати геолокації теплових електростанцій у столиці. Також ворога цікавили відомості щодо технічного стану енергооб’єктів та рівня їхнього захисту підрозділами ЗСУ.

Отриману інформацію російський агент направляв резиденту через месенджер у вигляді фотографій з описом системи охорони. За кожне виконане завдання обидва фігуранти отримували від свого "куратора" від 100 до 1 тис. доларів США. Сума залежала від складності проведеної "роботи".

При обшуках за місцем проживання зрадника у Києві виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала мешканку Миколаєва, яка допомагала РФ готувати удари по "центрам ухвалення рішень".

Вас також може зацікавити:

На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювали на ФСБ і "вагнерівців", фото

"Їх завжди кинуть": мер Мелітополя про ставлення окупантів до зрадників

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею