RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Росія знову "кошмарила" Кривий Ріг дронами і ракетами: що відомо про атаку

У понеділок, 11 вересня, у Кривому Розі пролунала серія потужних вибухів під час повітряної тривоги. Росіяни, ймовірно, атакували місто ракетами.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОВА.

Читайте також: Сили оборони перехопили ініціативу на трьох напрямках, за добу - 30 бойових зіткнень: зведення Генштабу і карти

За інформацією моніторингових пабліків, ворог запустив по місту ракети. Повітряні сили ЗСУ повідомили про наближення до Кривого Рогу групи ударних дронів.

Як повідомив мер міста Олександр Вілкул, у місті - вибухи. Він закликав не знімати та не викладати в мережу жодних подій.

Начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко закликав мешканців не залишати укриття та відзначив роботу української ППО.

Повітряна тривога оголошена у низці південних, східних регіонів, а також у центрі України. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що вона пов’язана із ракетною небезпекою.

Оновлено: о 8:45 міський голова Олександр Вілкул повідомив про нову ракетну загрозу.

"Ракети на високій швидкості у нашому напрямку. Будьте в укриттях!", - написав він.

Згодом в Повітряних силах розкрили перші подробиці нічної атаки по Дніпропетровщині.

За словами речника Юрія Ігната, росіяни атакували Україну у напрямку Дніпропетровської та Запорізької областейБПЛА та ракетами Х-59, попередньо, з Єйська (Краснодарський край РФ).

"Близько 13-14 безпілотників було знищено. Крім того, противник атакував сьогодні протирадіолокаційними ракетами. Це ракети, які запускаються з тактичної авіації Су-24 і Су-35, а також керованими авіаційними ракетами Х-59. Більшість не досягла своїх цілей. Є ще інформація про один збитий безпілотник невстановленого типу",– розповів Ігнат в ефірі телемарафону.

Як ми повідомляли, вночі РФ запустила по Кривому Рогу БПЛА типу "Шахед" та крилаті ракети. Тоді також повідомлялося про вибухи.

Раніше ми писали про бавовну у російському Бєлгороді.

Вас також може зацікавити:

Коли пілоти ЗСУ почнуть літати на фронт на F-16: стала відома дата

В Донецьк і Мелітополь завітала потужна "бавовна": відео і всі деталі

У Підмосков'ї та Ростові-на-Дону вночі відбулася "бавовна": фото, відео та всі подробиці