RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія завдала по Україні майже 60 авіаударів і атакувала 17 "шахедами": ранкове зведення від ЗСУ

ЗСУ під час контрнаступу в Запорізькій області мають частковий успіх поблизу Вербового та Новопрокопівки, а ЗС РФ намагаються зупинити просування Сил оборони, використовуючи авіацію та важку артилерію.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 16 вересня.

Впродовж минулої доби зафіксовано 24 бойових зіткнення. ЗС РФ завдали 59 авіаударів та здійснили 36 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ба більше, вчора окупанти атакували Україну, використавши 17 дронів-камікадзе Shahed.

Читайте також: "Плаваючий аналоговнєт": що відомо про підбитий російський корабель "Самум"

Ворожі авіаудари завдано по населених пунктах Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Стрілеча, Котлярівка Харківської області; Новоселівське, Новоєгорівка, Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області; Спірне, Веселе, Богданівка, Нью-Йорк, Красногорівка, Урожайне, Старомайорське Донецької області; Мала Токмачка та Роботине Запорізької області.

Під артилерійський вогонь потрапили понад 100 населених пунктів в п'яти областях країни.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Бахмутському напрямку ворог намагався прорвати оборону ЗСУ в районах Ягідного та Богданівки, а Сили оборони мали успіх поблизу Кліщіївки.

На Мар’їнському напрямку ЗС РФ вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки та Урожайного - на цій ділянці фронту впродовж доби зафіксовано 13 невдалих спроб штурму.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ЗСУ утримують ініціативу, тиснуть на ворога та проводять контрнаступ.

На Мелітопольському напрямку також продовжуються наступальна кампанія Сил оборони. Українські військовослужбовці впродовж доби мали частковий успіх поблизу Вербового та Новопрокопівки.

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжують вести контрбатарейну боротьбу та знищують склади забезпечення ЗС РФ.

Впродовж доби українська авіація завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділам ракетних та артилерійських військ уражено 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.

Раніше ми розповідали, що російська оборона в Бахмуті під загрозою після звільнення Андріївки.

Вас може зацікавити:

Полк Каліновського заявив про звільнення Кліщіївки: що сталось насправді

У росіян з'явилось багато дронів: що зараз відбувається в районі Бахмута

ЗСУ продовжують наступ на сході та півдні країни: оновлені карти боїв